Благословення на благословення

«Благословляйте, знавши, що на це вас покликано, щоб ви вспадкували благословення» 1Пет. 3:9б

Ми отримали листа від жінки, яка писала:

«Я була дуже нервовою людиною, і усе мене дратувало. Я ненавиділа свого чоловіка і бачила тільки його слабкості. Я вважала його прикрим і поганим, дуже поганім. Найбільше за все я бажала розлучення. Але ласкою Божою мене запросили на молитовну зустріч, де я знайшла Ісуса і Його любов до мене. Тоді я зрозуміла, що мій чоловік не був винний, це я була неправа. Я почала бачити свої власні помилки, і він став чудовою особою. Ви знаєте, після 20 років шлюбу я зрозуміла, що люблю свого чоловіка! Ми зараз знову щасливі завдяки Ісусові!»

Ось так, благословляючи інших, вона стала спадкоємицею благословення.

«Не платіть злом за зло, або лайкою за лайку, навпаки, благословляйте, знавши, що на це вас покликано, щоб ви вспадкували благословення» 1Пет. 3:9

Ситуація у світі, особливо ситуації вдома, у подружжі і на роботі є ситуаціями насилля, дисгармонії, ненависті, протистояння, поганих звичок і утисків.

Ми відповідаємо злом на зло. Але Слово Боже каже: «Не платіть злом за зло, або лайкою за лайку» 1Пет. 3:9а

Ісус хоче, щоб ми забули про вчора, дивились у майбутнє, відкинули помсту та поняття «око за око» і «зуб за зуб» та передавали «благословення».

Біблія говорить нам, що ми покликані благословляти!

«Благословляйте, знавши, що на це вас покликано, щоб ви вспадкували благословення» 1Пет. 3:9б

Ми – спадкоємці благословення, а не прокляття. Ми покликані Богом благословляти, а не проклинати.

Ви запитаєте: «Благословляти кого… кого я маю благословляти?»

Відповідь така: кожного! Чоловік має благословляти свою дружину, а дружина – свого чоловіка; батьки повинні благословляти своїх дітей, а діти – своїх батьків; начальники мають благословляти своїх працівників, а працівники – своїх начальників. Ми були покликані благословляти, благословляти, благословляти… один, два, десятки разів на день і благословляти кожного.

Я пропоную вам спробувати пережити сенсаційне досвідчення: оскільки ми покликані благословляти, спробуйте це зараз. Так, розпочніть благословляти з радістю!

Почнемо з себе, просячи Бога, в ім’я Ісуса, простити наші гріхи:

Господи Ісусе, ми приходимо до Тебе. Ми – грішники, але ми – Твої діти і розраховуємо на Твос милосердя і визволительну силу Твоєї Крові. Тому просимо пробачення наших гріхів, Господи.

У тиші серця кладемо перед Ісусом свої гріхи:

Очисти, Господи, наші серця. Очисти нас Своєю Кров’ю – всю ненависть, почуття образи і все, що є перешкодою для Твоєї ласки. Вчини нас сьогодні інструментами Твого благословення. Ісусе, помилуй нас.

Давайте продовжимо молитися:

Господи, наповни наші серця Святим Духом і даром благословляти! Ми просимо про це, Господи, в ім’я Ісуса Христа.

Ми – спадкоємці благословення і покликані благословляти. Через це мусимо почати із себе.

З очима, повними віри, ми тримаємо Ісуса за руку і, вкладаючи свою руку в Його, робимо знак хреста на чолі, говорячи:

Я благословляю свій розум в ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа.

Тепер робимо знак хреста на очах і говоримо:

Я благословляю свої очі в ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа.

А тепер зробимо знак хреста на наших устах:

Я благословляю свої уста і язик в ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа.

Зробімо знак хреста на серці:

Я благословляю своє серце в ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа.

Тепер зробимо знак хреста на грудях, говорячи:

Я благословляю своє тіло, свою душу, все своє єство в ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа.

Тепер я прошу дружину благословити свого чоловіка. Зробіть знак хреста на його чолі і скажіть:

Я благословляю тебе в ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа.

Ви, чоловік, повертаєтесь до своєї дружини, робите знак хреста на її чолі і говорите:

Я благословляю тебе, дорога, в ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа.

В цей час батьки можуть благословляти своїх дітей в ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа.

Зараз благословляйте свого начальника, своїх співробітників і всіх тих, з ким у вас професійні відносини.

Ісусе, ми хочемо представити Тобі всіх тих, з ким у нас професійні відносини. Ми хочемо поставити їх у Твою присутність і благословити їх в ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа.

Благословіть усіх своїх нащадків (усіх тих, хто буде у вашій родині після вас: дітей, внуків і т.д.) і всіх ваших предків (тих, хто був до вас: батьків, дідусів, бабусь, прадідусів, прабабусь і т.д.)

Я благословляю всіх вас в ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа, щоб усі Ви були, як і я, спадкоємцями благословення в Ісусі Христі, нашому Господі.

У цю хвилину благословіть тих людей, яких любите найбільше у світі: родичів, друзів, сусідів…

Я благословляю вас в ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа.

Слово Боже також говорить: «Благословляйте тих, хто вас переслідує; благословляйте, а не проклинайте!» Рим. 12:14

Тому благословляйте тих, які вас переслідують, – ваших ворогів. Ви можете сказати, що у вас немає ворогів, але є люди, з якими ви не живете в злагоді: сусіди, близькі й далекі родичі… Перестаньте читати, подумайте про кожного з них і скажіть:

Я благословляю своїх ворогів, великих і малих, в ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа.

Можливо, ви думаєте: що означає «призивати благословення»? Що означає «благословляти»?

«Благословляти» означає «ставити когось під захист Бога Отця, Бога Сина і Бога Святого Духа». Це також означає призивати до нього ласку і благословення Боже. Тому ця молитва є могутньою.

Давайте у вірі, дивлячись на воскреслого і прославленого Господа, відкриємо свої серця і будемо благословляти так, як Бог навчив нас у Біблії.

«І Господь промовляв до Мойсея, говорячи: Промовляй до Аарона та до синів його, говорячи: Так благословляйте Ізраїлевих синів, говорячи їм: Нехай Господь поблагословить тебе, і нехай Він тебе стереже! Нехай Господь засяє на тебе лицем Своїм, і нехай буде милостивий до тебе! Нехай Господь зверне на тебе лице Своє, і хай дасть тобі мир! Вони будуть кликати Ймення Моє на Ізраїлевих синів, а Я благословлятиму їх!» Чис. 6:22-27

Повільно повторюйте молитву благословення. Повторюйте ключові слова з уривка, який щойно прочитали: «Нехай Господь засяє на тебе лицем Своїм!»

Чого більшого можемо ще бажати, ніж знати і бачити обличчя Господа?!

«Нехай Господь буде милостивий до тебе!»

Його багатств, Його дарів і Його захисту!

«Нехай Господь зверне на тебе лице Своє, і хай дасть тобі мир!»

Повторюйте цю молитву вголос або про себе кілька разів на день, «на це вас покликано, щоб ви вспадкували благословення» (1Пет. 3:9б). Алилуя! Слава Богу!

Приєднайтесь до величезної кількості людей, які благословляють!

Благословляйте вашого чоловіка, дружину, дітей, вашу сім’ю, родичів, друзів та ворогів.

Хай Бог благословить тебе! Хай Бог благословить тебе! Хай Бог благословить тебе!

Повторюйте це цілий день, благословляйте всіх людей, яких зустрічаєте. Так, говоріть вголос або про себе всім, кого зустрічаєте на роботі, вдома, на вулиці, в автобусі, у машині…

Хай Бог благословить тебе також! Хай Бог благословить тебе! Хай Бог благословить тебе! Хай Бог благословить твоє подружжя! Хай Бог благословить твою сім’ю!

Повторюйте це один, два, десятки разів на день. Хай Бог, в ім’я Ісуса, благословить також вас.

Амінь. Алилуя!

Попередній запис

Вступне слово

Наступний запис

МОЛИТВА