БЛАГОСЛОВЛЯЙ СВОЮ СІМ’Ю В ІМ’Я ОТЦЯ, СИНА І СВЯТОГО ДУХА

«Навпаки, благословляйте, знавши, що на це вас покликано, щоб ви вспадкували благословення» (1Пет. 3:9б).

«Благословляйте тих, хто вас переслідує; благословляйте, а не проклинайте!» (Рим. 12:14).

Ми одержали листа від жінки, яка нам розповіла:

«Я була дуже нервовою особою і, бувало, дратувалася без причини. Я ненавиділа свого чоловіка і бачила в ньому багато недоліків. Я вважала його нудною, поганою людиною; дуже поганою. Я хотіла з ним розлучитися, незважаючи ні на що; але, дякувати Богу, мене запросили на євангелізаційний семінар, де я зустріла Ісуса і дізналася про Його любов до мене. Там прийшло відкриття, що мій чоловік не має жодних недоліків. Уся справа була виключно в мені. Я почала бачити тільки свої вади, а він став найдосконалішою людиною. Знаєте, після двадцяти років подружжя я виявила, що люблю свого чоловіка! Тепер, дякувати Ісусові, ми дуже щасливі!»

Таким способом – благословляючи інших – вона стала спадкоємницею благословення.

«Не платіть злом за зло, або лайкою за лайку, навпаки, благословляйте, знавши, що на це вас покликано, щоб ви вспадкували благословення» (1Пет. 3:9).

Нині ситуація в світі і, можливо, у вашому сімейному, подружньому чи професійному середовищі характеризується боротьбою, дисгармонією, ненавистю, невдоволенням, залежностями і напругою. За зло відплачують злом, за образу – образою. Але Слово Боже говорить: «Не платіть злом за зло, або лайкою за лайку» (1Пет. 3:9а).

Ісус хоче, щоб ми забули минуле, дивились у майбутнє і перестали проклинати, відплачувати злом за зло, несправедливістю за несправедливість, щоб розпочали благословляти інших людей.

Біблія говорить, що ми покликані благословляти. Так, ми покликані благословляти!

«Навпаки, благословляйте, знавши, що на це вас покликано, щоб ви вспадкували благословення» (1Пет. 3:9б).

Ми спадкоємці благословення, а не прокляття. Наше покликання від Бога – благословляти, а не проклинати.

Ви могли б запитати: «Кого мені слід благословляти?»

Відповідь: усіх! Чоловікам слід благословляти своїх дружин; а дружинам – своїх чоловіків. Батькам необхідно благословляти своїх дітей; а дітям – своїх батьків. Начальникам треба благословляти своїх підлеглих; а підлеглим – своїх начальників. Нас покликано благословляти, благословляти, благословляти – один, два, … багато разів на день; і всіх людей.

Я збираюся запропонувати сенсаційний досвід: оскільки нас покликано благословляти, я прошу вас розпочати Це зараз. Так, розпочніть благословляти; і з радістю!

Почнемо з себе, але спочатку попросимо Бога в ім’я Ісуса, щоб простив наші гріхи.

Господи Ісусе, стаємо у Твоїй присутності. Ми грішні люди, але ми Твій народ і уповаємо на Твою милість і на відкупительну силу Твоєї Крові. Тому тепер ми просимо Тебе, Господи, щоб Ти пробачив наші гріхи.

(Внутрішньо витишіть серце і визнайте свої гріхи перед Ісусом).

Очисти наші серця, Господи Ісусе, омий нас Своєю Кров’ю від усякої ненависті, гніву і всього того, що є перешкодою для Твоєї благодаті. Вчини нас сьогодні знаряддям Твого благословення. Ісусе, помилуй нас і наші сім’ї!

(Продовжуйте молитися зі мною).

Господи, влий у наші серця Святого Духа і дар благословення! Ми просимо Тебе про це, о Боже, у могутнє ім’я Ісуса.

Ми спадкоємці благословення і покликані благословляти, ось чому ми розпочинаємо з себе.

Очима віри тримай руку Ісуса і своєю рукою, вкладеною в Його руку, осіни своє чоло хресним знаменням, кажучи:

Я благословляю свій розум в ім’я Отця, Сина і Святого Духа.

Зроби знак Хреста на очах і кажи:

Я благословляю свої очі в ім’я Отця, Сина і Святого Духа.

Зроби знак Хреста на устах:

Я благословляю свої уста і язик в ім’я Отця, Сина і Святого Духа.

Зроби знак Хреста на серці:

Я благословляю своє серце в ім’я Отця, Сина і Святого Духа.

Зроби знак Хреста на грудях, кажучи:

Я благословляю своє тіло, душу і дух, і все своє єство в ім’я Отця, Сина і Святого Духа.

Тепер я прошу дружину поблагословити свого чоловіка. Зроби знак Хреста на його чолі і скажи:

Я благословляю тебе в ім’я Отця, Сина і Святого Духа.

Тепер ти, чоловіче, повернись до своєї дружини, перехрести її чоло і промов:

Я благословляю тебе, дорога, в ім’я Отця, Сина і Святого Духа. Алилуя!

У цю хвилину, батьки, благословляйте своїх дітей в ім’я Отця, Сина і Святого Духа.

Тепер благословляйте свого начальника, колег; інакше кажучи, всіх людей, з якими ви пов’язані професійно.

Ісусе, ми хочемо представити Тобі всіх людей, з якими ми професійно пов’язані. Ми хочемо привести їх у Твою присутність і благословити їх в ім’я Отця, Сина і Святого Духа.

Благословіть також своїх нащадків (людей, які йдуть за вами в родинному порядку: дітей, внуків, правнуків) і своїх предків (людей, що були перед вами: батьків, прабатьків і т.д.).

Я благословляю їх в ім’я Отця, Сина і Святого Духа, щоб усі вони, як і я, були спадкоємцями благословення Ісуса Христа, нашого Господа.

У цю хвилину благословляйте людей, яких любите найбільше в світі: родичів, друзів, сусідів…

Я благословляю їх в ім’я Отця, Сина і Святого Духа.

Слово Боже також говорить: «Благословляйте тих, хто вас переслідує; благословляйте, а не проклинайте!» (Рим. 12:14).

Тому благословляйте людей, які вас переслідують, своїх ворогів. Ви можете сказати, що у вас немає ворогів; але є люди, з якими у вас не дуже добрі стосунки: сусід, родич, свекруха… Перестаньте читати, подумайте про кожного з них і скажіть:

Я благословляю своїх ворогів, великих і малих, в ім’я Отця, Сина і Святого Духа.

Ви могли б запитати: що це означає – прикликати благословення Боже? Що означає – благословляти?

Благословляти – це поставити людину під захист Отця, Сина і Святого Духа. Це також означає вимолити благодать для тієї людини і благословення від Бога. Ось чому це дуже могутня молитва.

Отже, з великою вірою, дивлячись на воскреслого і прославленого Ісуса, відкриймо наші серця і будемо благословляти так, як навчив нас Бог у Біблії: «І Господь промовляв до Мойсея, говорячи: Промовляй до Аарона та до синів його, говорячи: Так благословляйте Ізраїлевих синів, говорячи їм: Нехай Господь поблагословить тебе, і нехай Він тебе стереже! Нехай Господь засяє на тебе лицем Своїм, і нехай буде милостивий до тебе! Нехай Господь зверне на тебе лице Своє, і хай дасть тобі мир! Вони будуть кликати Ймення Моє на Ізраїлевих синів, а Я благословлятиму їх!» (Чис. 6:22-27).

Дуже повільно повторіть молитву благословення.

Повторимо кілька ключових слів зі щойно прочитаного уривка.

«Нехай Господь зверне на тебе лице Своє».

Знати і бачити обличчя Господа – чи є щось більше, що ми могли би хотіти в житті, ніж це?!

«Нехай Господь буде милостивий до тебе».

Його доброта, дари і захист!

«Нехай Господь зверне на тебе лице Своє, і хай дасть тобі мир!»

Повторюйте цю молитву вголос чи про себе кілька разів на день.

«Навпаки, благословляйте, знавши, що на це вас покликано, щоб ви вспадкували благословення» (1Пет. 3:9б).

Алилуя! Слава Богу!

Сотворимо велику армію людей, які благословляють!?

Благословляйте своє подружжя, своїх дітей, своїх рідних, друзів і ворогів.

Нехай поблагословить вас Бог!

Нехай поблагословить вас Бог!

Нехай поблагословить вас Бог!

Повторюйте це впродовж дня, благословляйте всіх людей, яких зустрічаєте. Чудово, говоріть це вголос або подумки всім людям, з якими зустрічаєтесь на роботі, вдома, на вулиці, в автобусі, в автомобілі…

Нехай Бог поблагословить вас також! Нехай Бог поблагословить вас! Нехай Бог поблагословить вас! Нехай Бог поблагословить ваше подружжя! Нехай Бог поблагословить вашу сім’ю!

Молімося. Молитвою благословення один, два, … безліч разів на день.

І нехай мій Бог, в ім’я Ісуса, поблагословить вас також.

Амінь! Алилуя!

Попередній запис

МОЛИТВА ПРОЩЕННЯ

Наступний запис

МОЛИТВА БЛАГОСЛОВЕННЯ