Бог любить тебе!

«Тоді він спам’ятався й сказав: Скільки в батька мого наймитів мають хліба аж надмір, а я отут з голоду гину!» Лк. 15:17

Мій брате, Боже слово є всемогутнє, саме через Його слово я був покликаний проголошувати Його любов.

Сьогодні я з цілковитою впевненістю заявляю, що тільки любов змінює серце людини! Алилуя!

Існує багато важливого, про що слід говорити, але Бог покликав мене проголошувати Його любов, і сьогодні я зі зворушенням говоритиму про це.

Коли я роздумував над цією темою я дуже розчулився, бо ось що відчув:

  • Бог має важливе повідомлення для вас, які втягнені в наркотики і кажете, що ніхто вас не любить.
  • Бог має важливе повідомлення для вас, які у відчаї щодо свого подружжя, родини чи виховання дітей.
  • Бог має важливе повідомлення для вас, які потопаєте в боргах і не можете думати ні про що, крім фінансових та матеріальних проблем у своєму житті чи родині.
  • Бог має важливе повідомлення для вас, які фізично чи психічно хворі.
  • Бог має важливе повідомлення для вас, які у в’язниці.
  • Бог має важливе повідомлення для вас, які є в’язнями гріха чи страждання.
  • Бог має важливе повідомлення для вас, які зв’язані ненавистю, гнівом, помстою, почуттями, що так мучать твоє серце.
  • Бог має важливе повідомлення для вас, які не маєте жодної надії… чи які страждають від розчарування в любові.
  • Бог має важливе повідомлення для вас, які не маєте ніякої освіти і тому передбачаєте труднощі в матеріальному житті.
  • Бог має важливе повідомлення для вас, які є в’язнями сексуальних пороків і не можете подолати спокусу.
  • Бог має важливе повідомлення для вас, які не знаходите сенсу в своєму житті, не можете знайти щастя в своєму шлюбі через сексуальну невідповідність, а також ви, які робили аборти і зараз страждаєте від постійного почуття вини.
  • Бог має важливе повідомлення для вас – сумних, з почуттям гіркоти, що не знаходите сенсу життя.

Бог є любов. Він любить тебе – і тільки любов Бога може змінити серця людей. Тільки любов Бога може змінити твоє серце.

Я дуже зворушуюся, коли про це говорю, бо відчуваю, що наше навернення стається саме завдяки любові Бога.

«І пішов він тоді і пристав до одного з мешканців тієї землі, а той вислав його на поля свої пасти свиней. І бажав він наповнити шлунка свого хоч стручками, що їли їх свині, та ніхто не давав їх йому» Лк. 15:15-16

Блудний син залишив дім батька, розтринькав з друзями і блудницями свій спадок, і після того як усе витратив, голодний, пішов шукати роботи, та не знайшов її. Після багатьох поневірянь він знайшов роботу – доглядати свиней (для євреїв це було найбільшим покаранням, якого людина могла зазнати), але йому навіть не дозволяли їсти їжу, яку їли свині!

Можливо, ти в такій ситуації: дуже терпиш, у відчаї, узалежнений від наркотиків, алкоголю, азартних ігор, сексу або маєш сімейні, фінансові проблеми чи інші проблеми, про які ми вже згадували.

Коли блудний син був у цій ситуації, помираючи з голоду, розбитий і брудний від свинячих відходів, не маючи змоги їсти навіть те, що їдять свині, він згадав: «Мій батько добрий. Мій батько дуже добрий!»

«Тоді він спам’ятався й сказав: Скільки в батька мого наймитів мають хліба аж надмір, а я отут з голоду гину!» Лк. 15:17

Серед листів, які я отримую від наших читачів, часто бачу листи від матерів, засмучених проблемами своїх дітей. Ці листи зазвичай починаються так: «Моя дитина дуже добра, але через погану компанію, цей жах стався в її житті…»

Люди часто порівнюють любов Бога з любов’ю матері: мама завжди любить свою  дитину, якою б поганою вона не була. Бог також любить нас, незважаючи на те, що ми – грішники.

З розповіді про блудного сина і з багатьох інших біблійних текстів ми бачимо, що Бог любить нас. В Ісусі ми є Його улюбленими дітьми. Бог любить тебе! Ти є люблений Богом!

Страждаючи, доглядаючи свиней і почуваючи себе найгіршим із людей, єдине, що блудний син згадав, було: «Мій батько дуже добрий! Мій батько добрий до усіх своїх робітників. Вони мають вдосталь хліба. Я хочу бути робітником у домі свого батька, бо більше не гідний зватися його сином» (пор. з Лк. 15:17).

«Устану, і піду я до батька свого, та й скажу йому: Прогрішився я, отче, против неба та супроти тебе… Недостойний я вже зватись сином твоїм; прийми ж мене, як одного з своїх наймитів» Лк. 15:18-19

Батькова любов привела його додому.

Всі, хто зараз почувається розбитим, знайте, що ваш Батько теж дуже добрий! Алилуя! Він чекає на нас із розкритими обіймами. Прийдіть до Батька, прийдіть до дому Батька! Люблячий Бог кличе: «Прийди!»

Залиши темряву та гріх; залиши це важке життя, яке неправильно поводиться з тобою і твоєю сім’єю, і повертайся до дому Батька. Там не тільки вдосталь хліба, але є перстень на твій палець, годоване теля, новий одяг… У домі Батька все є бенкетом, великим бенкетом, як сказав Ісус:

«А батько рабам своїм каже: Принесіть негайно одежу найкращу, і його зодягніть, і персня подайте на руку йому, а сандалі на ноги. Приведіть теля відгодоване та заколіть, будемо їсти й радіти, бо цей син мій був мертвий і ожив, був пропав і знайшовся! І почали веселитись вони» Лк. 15:22-24

Бог любить тебе! Все ще є надія для тебе! Алилуя!

Можливо, ти говориш: «Я ситий по горло життям із «свиньми», я хочу піти додому до мого Батька, до Його любові… Я хочу, щоб Батько мене обійняв!»

«І, вставши, пішов він до батька свого. А коли він далеко ще був, його батько вгледів його, і переповнився жалем: і побіг він, і кинувсь на шию йому, і зачав цілувати його!» Лк. 15:20

Батько вибіг, щоб зустріти блудного сина, обійняв його і поцілував, радіючи від щастя, що він повернувся додому. Ось як Бог Отець чекає на тебе.

Я майже чую, мій брате, як ти говориш: «Так, я хочу повернутись до дому мого Батька. Через любов Бога, дозволь мені повернутись до мого Батька! Я втомився від життя, яким живу. Будь ласка, скажи мені, тому що більше не можу цього витримати… Що мені робити, щоб повернутись до Бога?»

Найперше повір у любов Бога: «В домі свого батька робітники мають вдосталь хліба» (пор. з Лк. 15:18б-19а).

По-друге, зроби так, як блудний сип: покайся у своїх гріхах і попроси про милосердя і про Боже співчуття:

«Прогрішився я, отче, против неба та супроти тебе… Недостойний я вже зватись сином твоїм; прийми ж мене, як одного з своїх наймитів» Лк. 15:18б-19

Ісусе, змилуйся наді мною!

Щоразу, коли ми так робимо, Бог Отець, розчулений співчуттям і любов’ю до нас, вибігає, щоби зустріти нас, огортає нас Собою, обіймаючи і цілуючи нас.

Почуваюся дуже зворушеним, коли пишу це. Мої очі наповнюються слізьми, бо знаю, якою великою є любов до нас… Батько любові!

І Батько збирається сказати слугам у відповідь тобі:

«А батько рабам своїм каже: Принесіть негайно одежу найкращу, і його зодягніть, і персня подайте на руку йому, а сандалі на ноги. Приведіть теля відгодоване та заколіть, будемо їсти й радіти, бо цей син мій був мертвий і ожив, був пропав і знайшовся! І почали веселитись вони» Лк. 15:22-24.

І все буде яскравим: новий одяг, перстень на твоєму пальці, годоване теля, музика, бенкет і щастя у твоєму серці! Для нас і наших родин все буде саме так, як ми завжди хотіли і мріяли!

Зголоднів аж до смерті? Більше не треба!

Блудний син роздумував і розмірковував.

Прийди до себе, мій брате, я наполягаю, – і розмірковуй. Так, розмірковуй! Без Бога ми приречені «помирати з голоду».

Подумай над цими словами:

«Душа моя спрагнена Бога» Пс. 42:3а.

Повернись до дому свого Отця, до любові і щастя; відречися від темряви і гріха. Повертайся зараз, Бог тебе дуже любить! Повертайся! Бог хоче вилити Свою любов на тебе, Бог хоче вибігти тобі назустріч…

Батько вибіг, щоб зустріти свого блудного сина ще до того, як він підбіг до дому. Він щодня чекав на свого сина і, побачивши, як він спускається по дорозі з вершини пагорба, вибіг, обійняв його і поцілував. А коли син попросив пробачення – «Прогрішився я, отче, против неба та супроти тебе» (Лк. 15:21а), – батько не міг відповісти, але гукнув слугам: «Біжіть! Справимо бенкет! Одягніть перстень на палець моєму синові, принесіть йому нову одіж. Я хочу зробити величезний бенкет!» (пор. з Лк. 15:22-23).

Жити з Ісусом і Божою любов’ю є великим бенкетом для наших сердець.

Дозволь Богові любити тебе саме в такий спосіб. Бог хоче любити тебе саме так, бо Він є Любов. Бог сповнений милосердям. Бог милосердний до тебе. Бог хоче заповнити пустку у твоєму серці – а ця пустка може бути заповнена тільки Божою любов’ю.

Дозволь Богові любити тебе, заради Божої любові! Залити темряву, щоб отримати світло. Залиши гріх, щоб отримати життя! У світі немає нічого, нічого кращого за Божу любов.

Дозволь собі, щоби Бог любив тебе через Ісуса і Його Слово. Тобі достатньо відкрити своє серце і прийняти Ісуса Христа, Сина Божого, у своє життя як свого єдиного Господа і Спасителя.

Більше ніколи не кажи: «Ніхто мене не любить…» Більше ніколи!

Бог любить тебе, мій брате наркомане! Бог любить тебе, мій брате, який випиваєш чи граєш в азартні ігри! Бог любить тебе, моя сестро, чий чоловік зраджує і залишив свій дім! Бог любить вас, які хворієте! Бог любить вас, молоді люди! І також любить тих із вас, які мають фінансові проблеми чи сидять у тюрмі, які є слабкими і не бачать сенсу у своєму житті… Бог любить тебе і хоче, щоб ця любов заповнила твоє серце.

Отож, повторюй тисячу, десять тисяч разів на день: «Мене люблять, мене любить Бог, бо я є Його дитиною. Алилуя! Я – не ніхто. Я – ніжно люблена дитина Бога Отця в Ісусі Христі, нашому Господі!»

Амінь!.. Яка неймовірна радість! Алилуя!!!

Прийди, Господи Ісусе! Прийди і наповни нас Своєю вічною любов’ю! Наповни нас Своїм Святим Духом любові!

Мій брате, Бог так сильно тебе любить! Бог любить нас так сильно! Він виливає Свою любов у наші серця, коли ми молимось. Тому давайте безумовно відкриємо себе Господу просто зараз. Давайте закриємо очі й відкриємось на присутність Бога, Який є любов’ю, і помолимось разом.

Попередній запис

МОЛИТВА

Наступний запис

МОЛИТВА