ВСТУП

Я абсолютно впевнена в тому, що Євангеліє Господа Ісуса Христа – “сила Божа на спасіння кожному, хто вірує” (Рим. 1:16), і вірю в Ісуса, Який сказав: “Слова, що їх Я говорив вам, то дух і життя” (Ів. 6:63), тому, будучи заохоченою братами і сестрами у вірі, спробувала опублікувати декілька коментарів, написаних у молитовній групі під назвою “Ріки Води Живої”, яка діє в спільноті “Ісус любить тебе” в місті Кампінас (провінція Сан-Пауло в Бразилії).

Одного разу Никодим, лідер єврейського народу і відомий фарисей, наблизився до Ісуса. Він сперечався з Ісусом про Його вчення, владу і поведінку. Ісус відповів просто: “Никодиме, щоб це зрозуміти, ти повинен народитися знову” (див. Ів. 3:7). Цю відповідь можна застосувати до кожного з нас. Ми повинні знову народитися з води і Духа, якщо хочемо отримати глибокий, особистий та унікальний досвід Божої любові до нас і спасіння в Ісусі Христі.

Що вродилося з тіла є тіло, що ж уродилося з Духа є дух” (Ів. 3:6). Тому нам потрібне дійсно духовне нове народження, щоби розуміти духовні речі.

У цій книзі використовується проста розмовна мова, якою висвітлюється духовна дійсність нового народження в Христі Ісусі: “Тому то, коли хто в Христі, той створіння нове” (2Кор. 5:17). Мета книги – висвітлити науку щодо плану спасіння, який Господь має стосовно людства і який кожному християнинові потрібно знати, та, базуючись на ньому, запровадити читачів до нового народження, яке дозволить скуштувати прекрасну Божу солодкість у своєму житті, також перетворення і зціляючу силу Слова Божого.

Останній розділ – детальне вивчення питання, яке не завжди добре розуміють, проте воно має життєву вагу в нашому духовному житті: сила Крові Христа.

Для того, щоби читач міг переконатися в дієвості Слова Божого, з яким зустрінеться в цій книзі, ми вносимо реальні свідчення тих, у кого через Божу любов змінилося життя. Ці свідчення ми отримали в листах, надісланих до редакції “Рабоні”.

Ми впевнені, що Господь Ісус живий та любить нас і що Святий Дух діє з владою через Своє Слово, тому наважуємося зробити пропозицію для тих, хто зараз читає цю книжку: хтозна, можливо, ми зможемо включити і ваше свідчення до наступного видання. А як ви вважаєте?

Хотілося б підкреслити, що кожен розділ побудований на біблійній цитаті і, незважаючи на те, що є логічна послідовність між темами, у нас не було жодного наміру скласти цю книгу у вигляді курсу.

Ми молимося, щоб Бог міг торкнутися вашого серця і привів вас до особистої зустрічі з Ним. Він має владу охоронити й наповнити вас Святим Духом, перетворюючи вас у нове створіння. Пам’ятайте:

“Вам необхідно народитися згори” згідно з Євангелією від Івана.

Дякуємо кожному, хто з любов’ю, заохоченням і безкорисливістю посприяв успіхові цього видання, а також тим, хто взяв у ньому участь своїми свідченнями участь. Нехай Бог благословить вас.

Попередній запис

Епілог

Наступний запис

ГОСПОДЬ ВІДВІДАВ ТА ВИЗВОЛИВ СВІЙ НАРОД