Доторкання до Ісуса в Євхаристії

Розважаючи про зустріч з Ісусом з допомогою цих двох засобів і знову пригадуючи історію про жінку, яка доторкнулася до краю одежі Ісуса, хочу поділитися двома свідченнями, які ілюструють цю євангельську тему.

Одна розповідь – про молодого священика. Він зателефонував мені дуже стурбований і наляканий, оскільки нещодавно дізнався, що в нього рак голосових зв’язок і що через три тижні йому треба їх видаляти. Він був у відчаї. Він прийняв священство лише близько шести років тому.

Коли я молилася з ним, то відчула, що Господь хоче, щоб я говорила йому про Євхаристію. Я сказала: «Отче, я можу помолитися з вами по телефону, і я це зроблю, але сьогодні вранці хіба ви не зустріли Ісуса? Невже ви не зустрічаєте Його кожного дня?»

Щоправда, я не знала, що цей священик не править Месу щоденно.

Я сказала йому: «Отче, щодня, без винятку, коли ви йдете на Месу, коли ви приймаєте Святе Причастя, коли ви Його споживаєте, ви зустрічаєте Ісуса. Жінка лише доторкнулася до краю одежі Ісуса. А ви доторкаєтеся до Ісуса і приймаєте Його у своє тіло. Ви маєте Його, як поживу. Чи ви усвідомлюєте, що Ісус фактично проходить через ваше горло? Нема нікого кращого за Ісуса, хто міг би вам допомогти. Просіть Ісуса, щоб зцілив вас».

Я почула, як він кричить у слухавці, безперестанку повторюючи: «О сестро, дякую. Дякую».

Через три тижні він пішов на операцію. Пізніше він подзвонив мені і повідомив, що його не оперували. Лікарі виявили, що раку нема і що в нього абсолютно нові голосові зв’язки.

Я так і не дізналася його імені. Минув майже рік, коли я одержала звістку про нього через його друга. Перед хворобою той молодий священик перестав служити Месу в будні – він дуже легковажно поставився до Меси. Бог використав цей досвід з раком, щоб перемінити його життя. Цього священика було повністю зцілено, але не тільки фізично. Він став Євхаристійноцентричним священиком. Євхаристія стала для нього часом зустрічі з Живим Ісусом, як це було з жінкою біля криниці в Євангелії від Івана, 4. Він почав зустрічатися з Ісусом біля найбільшої з усіх криниць, де ви п’єте і ніколи не прагнете. Так, чудеса все ж стаються.

Ще одне зцілення, пов’язане з Євхаристією, трапилося в Сіднеї, Австралія. До місця, де ми проповідували з отцем Кевіном, прийшла жінка. Вона підійшла до мене в коридорі і попросила помолитися з нею. Вона впала у відчай, тому що страждала від раку шлунка. Лікарі казали їй, що оперативне втручання мало що дасть, оскільки пухлина надто розрослася. Я знала, що після обіду Меса, тому погодилася, але також звеліла їй піти на Месу і попросити Ісуса про зцілення. Її головною проблемою був страх смерті. Вона сказала: «Сестро, я так боюся померти. Якщо б тільки Бог забрав цей жахливий страх!»

Я сказала їй: «Ідіть, щоб зустрітися з Ісусом в Євхаристії. Я не можу нікому сказати, що він буде зцілений тим способом, яким він хоче, бо я не Бог, але Ісус дасть вам силу зустрітися з будь-чим, що спіткає вас на життєвій дорозі. Якщо Він збирається провести вас через двері смерті, Він дасть вам благодать пройти через ті двері без цього жахливого страху. А якщо вам судилося жити, Він дасть вам благодать, щоб жити».

Я не знала, що вона вже ходила до отця Кевіна і він сказав їй те саме.

Це було в першу половину суботнього дня. А вже увечері, коли ми проводили зібрання, жінка підбігла до мене через увесь зал, обняла і вигукнула: «Сестро, це сталося! Це сталося!»

Я не зрозуміла, що це за жінка і що сталося.

Я запитала її: «Що трапилося?»

Вона сказала: «Подивіться на мене. Я приходила до вас сьогодні вранці. Я ходила на Месу, як ви сказали. Коли я підходила до Причастя, я сказала собі: «Через кілька хвилин я зустріну Ісуса. Я візьму Його в свою руку і попрошу в Нього допомоги».

Незважаючи на те, що вона була католичкою, яка часто приймала Причастя, цього разу вона подивилася на облатку і сказала: «Я знаю, Ти справді тут. Сьогодні, коли Ти прийдеш до мене, забери цей страх. Зціли мене, якщо хочеш, але, будь ласка, зроби щось для мене».

Вона розповіла мені: «Не встигла я покласти облатку на язик і ковтнути її, як відчула, ніби щось, обпікаючи горло, спустилося вниз, до шлунка. Я подивилася на свій живіт, а пухлина щезла».

Та жінка була зцілена. Цікаво, скільки з нас приходить до Євхаристії тільки фізично присутніми, не маючи будь-якої очікувальної віри, без будь-якого хвилювання з приводу того, що робимо. Можливо, ми приходимо на Месу тільки через обов’язок і не дякуємо Богові, не прославляємо Його за те, що Він нам дарує Себе.

Віра – це рішення. Ми повинні докладати зусиль. Можна сказати про Месу: «Я не розумію цього, я нічого не відчуваю, але я вірю в це».

Якщо ви прийдете на Месу з правильним налаштуванням, ваше життя зміниться. Наші церкви часто переповнені людьми, які виходять з них такими ж, як і входять. Запитайте себе: «Це Ісус? Він змінився? Невже Він не виконує Своїх обіцянок? Або, можливо, я не маю очікувальної віри, щоб дозволити Йому доторкнутися до мого життя і відповісти на мої потреби?»

Він той самий Ісус – учора, сьогодні і навіки. Він є той Ісус, Який зціляв у Євангелії. Отже, Він напевно виконує Свої обіцянки і відповідає на потреби Свого народу. Ми можемо звинувачувати священика за нашу недостатню віру, коли кажемо, що священик нудний або нехаризматичний, або занадто гучний, або занадто тихий, але проблема, насправді, не у священику. Справжня проблема в нашій особистій вірі. Це правда: якщо священик має велику віру, то це важливий крок до усвідомленого поклоніння. Ось чому у своєму служінні священикам я завжди кидаю їм виклик з метою збільшення їхньої віри.

Ми повинні дивитися поверх себе і поверх людськість священика, аби побачити, що Ісус представляє на Месі і що Він робить. Як католичка, я знаю, що не повинна дозволити священикові стати між мною та Ісусом на Євхаристії.

Церква зобов’язує нас відвідувати Месу не тому, що Ісус потребує нас, але, як усі добрі матері, Церква знає, що ми потребуємо Хліба Життя, щоб жити у світі, який, за словами самого Ісуса, буде ненавидіти нас, тому що він ненавидить Його.

Нам потрібно бути зміцненими для нашої подорожі. Пожива для душі і пожива для тіла – ось що Він дає нам на Месі.

Попередній запис

Віра, не почуття

Наступний запис

Ходімо – в Ім'я Господнє!