Мир Божий

У Біблії згадується також мир Божий. Кожний, хто знає Ісуса Христа, може зазнати будь-яких труднощів, зустрітися віч-на-віч зі смертю, не втративши миру Божого. Цей мир може наповнювати вас, коли вмирає ваш чоловік, захворює дитина, ви втрачаєте роботу – навіть тоді ви можете зберегти мир, що вищий від людського розуміння. Можна плакати на могилі рідної людини, але в серці будуть панувати мир і Божий спокій.

У газетній статті були наведені слова одного психіатра про те, що до рецепта позбавлення від тривожності, прописаного апостолом Павлом, додати нічого. Ось він: «Ні про що не турбуйтесь, а в усьому нехай виявляються Богові ваші бажання молитвою й проханням з подякою. І мир Божий, що вищий від усякого розуму, хай береже серця ваші та ваші думки у Христі Ісусі» (Флп. 4:6,7). Не журіться ні про що! Як часто ми шукали хоча б хвилину спокою? Але Божий мир може наступити для нас прямо зараз.

У Посланні до колосян говориться: «І нехай мир Божий панує у ваших серцях…» (3:15).

Хтось із вас визнав Ісуса Христа своїм Спасителем, але Господом Він для вас так і не став. Саме в труднощах вам не вистачає Його миру. Чи знайшло ваше серце спокій у Ньому?

Ми знаємо історію перетворення Савла: по дорозі в Дамаск він зустрів Христа, коли Савл покаявся, то з гонителя церкви він перетворився на найбільшого її захисника. У житті багатьох людей відбувається подібне перетворення, і джерело його те ж саме, що й у Павла, – народження, дароване згори Ісусом Христом.

Немає людської філософії, яка могла б викликати в людині подібні зміни й надати їй таку силу. Але ж усе це доступне кожному з людей. Бог сказав: «…не бійся, з тобою бо Я, і не озирайсь, бо Я Бог твій! Зміцню Я тебе, і тобі поможу, і правицею правди Своєї тебе Я підтримаю» (Іс. 41:10).

Якими б не були обставини, якими б не були покликання й обов’язки, хоч би якою була ціна й жертва – Його сила зміцнить вас у годину випробування.

Є й інші переваги християнського способу життя. Гріх і відчуття нечистоти порушують фізичний і розумовий стан людини. Почуття нечистоти й сором, ненависть до інших людей, усвідомлення своєї неспроможності, занепокоєння, невміння досягти своїх цілей – ось причини фізичних і розумових розладів. Почуття провини й гріховності, властиве плотській людині, не дозволяє їй виконувати свої обов’язки, викликає хворобливий стан розуму й тіла. Не випадково сам Ісус об’єднував зцілення з проповіддю і вченням. Є безсумнівний зв’язок між життям у Дусі й здоров’ям тіла та розуму.

Мир із Богом, мир, що приходить від Бога, радість спілкування з Христом чинять благотворний вплив на тіло й розум людини, зміцнюють її. Таким чином, оновлюються наші тіло, розум і дух – у внутрішньому мирі, здоровому духовному житті, радості спілкування з Христом і новій силі, що приходить після народження згори.

Тільки в християн є можливість знайти Божественну мудрість і Божий провід. Біблія говорить: «А якщо кому з вас не стачає мудрості, нехай просить від Бога, що всім дає просто, та не докоряє, і буде вона йому дана» (Як. 1:5).

Божественне одкровення вселяє в християнина істинний оптимізм і впевненість у майбутньому.

Християнинові також притаманний особливий погляд на речі. Цей погляд зосереджений на Божій меті та її втіленні. Незважаючи на безперервні війни, сварки й суперництво, що відбуваються в світі, незважаючи на всі руйнівні сили природи, що діють на нас, християнин упевнений, що Бог, як і раніше, посідає Свій престол і править усім існуючим. Сатану Божа влада стримує, і всяке його зло Бог обертає на благо – через реалізацію Свого плану. Писання вчить, що стосовно кожного періоду часу, народу, кожної людини в Бога є Свій задум. Писання, як ми знаємо, розкриває Божий задум про Друге пришестя Христа й про встановлення Його Царства. Таким чином, християнин може бути впевнений, що життя має мету і сенс, що в підсумку Бог восторжествує над Своїм ворогом і всім злом і бридотою світу.

Завершуючи розмову про переваги християнського життя, треба сказати про те, що християнинові належить вічність. Йов переймався питанням: «Як помре чоловік, то чи він оживе?» (Йов, 14:14). І дав таку відповідь: «Та я знаю, що мій Викупитель живий, і останнього дня Він підійме із пороху цю шкіру мою, яка розпадається…» (Йов, 19:25).

Ось це майбутнє! Ось це надія! Оце життя! Заради всього цього я б не помінявся місцями навіть із найбагатшою й впливовішою людиною світу. Я обираю бути чадом Бога, співспадкоємцем Христа, членом царської сім’ї на Небесах!

Я знаю, звідки я прийшов, знаю, чому я тут і куди йду, – у мене в серці мир. Його мир переповнює мене й захоплює мою душу.

А шторм вирує. Морські хвилі зі страшною силою розбиваються об каміння. Спалахує блискавка, гримить грім, дме страшний вітер, але маленька пташка спокійно спить в ущелині скелі, накривши голову крилом. Ось такий він – Божий мир посеред життєвої бурі!

У Христі ми спокійні й нас не лякають бурі та лиха життя. Шторм скаженіє, але наші серця спокійні. Ми нарешті знайшли мир!

Мир прийдешній

У Писанні ми читаємо й про прийдешній мир. Біблія обіцяє, що настане час, коли все живе знайде спокій. Сьогодні здається, що людство наближається до Армагеддону. В Одкровенні Івана Богослова (6:4) говориться про червоного коня й про те, що «тому, хто на ньому сидів, було дано взяти мир із землі». Не буде в нас миру – постійного та тривалого миру, – поки не прийде Князь миру.

Але Він прийде. Одного разу Небеса відкриються, й Ісус Христос зійде на Землю. Він установить Своє Царство на Землі, і настане епоха миру та справедливості. Який чудовий час чекає на нас!

Ісая пророкував: «…влада на раменах Його, і кликнуть ім’я Йому: Дивний Порадник, Бог сильний, Отець вічності, Князь миру. Без кінця буде множитися панування та мир…» (Іс. 9:6,7). Вдумайтеся: ніяких воєн, ненависті, жорстокості та насильства. Мир на всій планеті!

Бути з Христом

А ви знаєте Христа? Ви впевнені, що Він живе у вашому серці? Можливо, ви хочете примиритися з Богом, хочете бути готовим до зустрічі з Ним після смерті, хочете, щоб ваші гріхи були прощені, хочете бути з Христом, коли Він повернеться і встановить Своє царство?

Все це перед вами, треба лише взяти те, що вам запропоновано. «Бо спасені ви благодаттю через віру, а це не від вас, то дар Божий, не від діл…» (Еф. 2:8,9).

Віддайте своє серце та життя Христу прямо зараз. Не відкладайте.

Попередній запис

МИР, НАРЕШТІ

Наступний запис

НАСТУПНОГО ДНЯ