МИР, НАРЕШТІ

Бог кожну сльозу з очей їхніх зітре, і не буде вже смерті. Ані смутку, ані крику, ані болю вже не буде… Об’явлення, 21:4

У цій книзі ми шукали відповідь на питання: що означає примиритися з Богом. Ми знаємо, що значить бути християнином. Ми знаємо, якою ціною дістаються нам такі мінливі стани, як мир і щастя. Мені знайомі люди, які віддали б чек на мільйон доларів заради того, щоб знайти душевний мир. Величезне число людей шукає цього. І щоразу, коли вони підходять до того, щоб знайти цей мир з Ісусом, сатана уводить їх за собою. Він засліплює їх. Він оточує їх димовою завісою брехні. І вони знову втрачають можливість. Але ми, християни, нею скористалися й пізнали, що таке мир із Богом, він тепер належить нам навіки. Ми усвідомили секрет життя.

Слово «мир» за останні півстоліття стало популярним. Ми говоримо про мирні конференції, але згодом з’ясовується, що людство рухається куди завгодно, та тільки не до миру.

Апостол Павло так сказав про рід людський: «…вони не пізнали» (Рим. 3:17). Варто нам озирнутися навколо, як стане ясно: далеко ще нам до миру – занадто багато соціальної, економічної, побутової, політичної ворожнечі між людьми. Чому? Бо ми всі несемо в серці насіння підозрілості й жорстокості, ненависті та руйнування.

Ісус сказав: «Блаженні миротворці…» (Мт. 5:9). І ми повинні прагнути миру. Але прагнути миру й бути пацифістом – не одне й те саме. Нам потрібно всіляко сприяти настанню миру. Хоча Ісус передбачав: «Ви ж про війни почуєте, і про воєнні чутки, глядіть, не лякайтесь, бо статись належить тому. Але це не кінець ще. Бо повстане народ на народ, і царство на царство…» (Мт. 24:6,7).

Мир можливий, тільки якщо ми отримали Боже прощення й примирилися з Ним і з людьми, лише тоді в серці запанує спокій. «Для безбожних спокою немає, говорить Господь!» (Іс. 57:21). Кров’ю на хресті Ісус примирив нас із Богом, Він Сам став нашим миром. Якщо ми по вірі приймаємо Його, Бог нас виправдовує. Тільки так у наше серце може увійти спокій – іншими засобами його досягти неможливо. Коли Ісус входить у наше серце, ми звільняємося від почуття гріховності, яке переслідувало нас постійно. Ми більше не будемо відчувати себе нечистими й негідними, ми зможемо, не соромлячись, дивитися в обличчя іншим людям. «Як дороги людини Господь уподобає, то й її ворогів Він замирює з нею» (Пр. 16:7). Але що ще важливіше, так це впевненість у тому, що ми можемо стати перед Богом у свій смертний час і нам нема чого боятися.

Через Біблію Ісус говорить нам, що буде остання війна. Він знав, що людську натуру не змінить ніщо, крім нового духовного народження. Він передбачав, що більшість населення Землі так і не звернеться до Нього, не переживе духовного народження. Завжди є ймовірність, що гріховна жорстокість призведе до спалаху насильства в нашому місті, в іншій країні.

У Біблії можна знайти три значення слова «мир».

Мир з Богом

Перше з них – мир із Богом. «Отож, виправдавшись вірою, майте мир із Богом через Господа нашого Ісуса Христа…» (Рим. 5:1), «примиривши кров’ю хреста Його, через Нього, чи то земне, чи то небесне» (Кол. 1:20). Цей мир вам доступний завжди – мир із Богом.

Війна людини з Богом – найдовша війна, що триває у світі й донині. Люди навіть можуть і не віддавати собі звіту в тому, що залучені до цієї війни. Але якщо вони не визнали Ісуса Господом і Спасителем, якщо не підкорилися Йому, вони знаходяться в стані війни з Богом. Прірва між Ним і людьми виникла через гріх. Біблія говорить, що «всі згрішили, і позбавлені Божої слави» (Рим. 3:23). Ви скажете: «Але я ходжу до церкви, я хрещений». Але чи дійсно Ісус живе у вашому серці й Він не тільки ваш Спаситель, а й Господь?

Не можу не сказати про те, що, без прощення гріхів в ім’я Ісуса Спасителя, ви приречені на вічну смерть.

«Так бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого, щоб кожен, хто вірує в Нього, не згинув, але мав життя вічне» (Ів. 3:16). Це не просто переконання вашого розуму, у це має вірити серце. Йдеться про повну довіру Богові, цілковите підпорядкування Йому. Все, що в нас є, необхідно принести до підніжжя хреста Христового. Він заплатив за наше примирення з Богом Своїм життям. Якщо ми відвернемося від Нього, якщо не доручимо Йому своє життя, надії на майбутнє в нас немає.

Кров Сина Божого – ціна примирення з Богом. Ми викуплені «дорогоцінною кров’ю Христа, як непорочного й чистого Ягняти» (1Пет. 1:19). Будь я єдиним жителем Землі, Ісус помер би за мене, бо Він мене любить. І вас Він теж любить! І доказ цієї любові – Кров, що стікає по хресту.

«Зустрінемося на небесах»

Читаючи біографію королеви Вікторії, я дізнався, що королева іноді ходила в нетрі Лондона. Одного разу вона прийшла до старої жінки, щоб випити з нею чаю. Перед відходом королева запитала господиню: «Чи можу я для вас щось зробити?» – «Так, Ваша Величносте, давайте зустрінемося на небесах». Королева нахилилася до неї й тихо промовила: «Так, ми зустрінемося, бо Його кров пролилася за вас і за мене». Королева Вікторія, наймогутніша правителька свого часу, визнавала, що її спасіння залежить тільки від крові Христової. Нам потрібна така ж упевненість. Біблія підкреслює, що Бог – Бог миру (див. 1Кор. 14:33). Бог на хресті дав нам спасіння. Він дарував нам мир, проливши кров на хресті. Війна між вами і Богом може закінчитися сьогодні, бо кров Ісуса тепер дозволяє нам підписати мирний договір.

Ви примирилися з Богом? Чи гріхи вашого серця відокремлюють вас від Нього?

Попередній запис

Вихід

Наступний запис

Мир Божий