Виховуйте внуків ласунами

Внуки-ласуни – це найкращі внуки. Хвала тим, кому вони це завдячують.

Коли внуки просять вас цукерки, тістечка, морозиво, не відмовляйте. Нехай бабуся буде для внука найкращою господинею, яка вміє спекти найсмачніший у світі пляцок і зварити найсмачніше в світі варення. Нехай дідусь буде експертом у приготуванні підвечірків. Замість того, щоб годувати дитину купленими тістечками чи кіндер-сюрпризами, подаруйте їй приємність і дозвольте допомагати вам на кухні. Подаруйте дитині приємність, запропонувавши разом спекти бісквіт, приготувати крем, зрештою, забруднитися борошном.

Справжнє ласунство – це риса тих людей, які готують їжу, а не тих, які обмежуються її вживанням. Ми вчимося гарно їсти, та не вчимося давати їжу іншим. Таким чином ми трактуємо їжу як необхідність, а вона повинна бути як ділення, сопричастя. Діти, які відмовляються від їжі, не позбавлені апетиту. Вони розумні, бо збагнули: їда задля самої їди не має жодної вартости.

Псуйте своїх онуків. Виховуйте їх гурманами, шанувальниками доброго столу, щоб вони вміли ділитися з іншими, хотіли бути в товаристві, вміли розділити між іншими і хліб, і святковий торт. Чудо в Кані Галилейській було справою Ісуса та Його учнів, а не організаторів весільної церемонії, які чудово веселилися і навіть не помітили, що в них закінчилося вино. Чудо помноження хліба та риби було чудом для хлопця, який зумів відмовитися від власної їжі, щоб поділитися з іншими. У цього хлопця, напевно, були дідусь і бабуся, які розпестили його настільки, що він повірив: п’ять хлібин і кілька рибин буде достатньо, щоб нагодувати 5000 осіб.

У харчуванні дітей є певні норми, яких необхідно дотримуватися. Перша норма: їжа – це дар, а не продукт. Дар можна з’їсти і ковтнути, продукт завжди спричиняє шлункові проблеми. Прочитайте уважно правила, що стосуються дитячої дієтології, і ви переконаєтеся, що дитині може зашкодити все, що завгодно. Так само можна сказати, що дитині все може бути корисне. Дітям дуже подобається різноманітність, і вона може наситити більше, ніж кількість. Це помітили навіть деякі педіятри.

Саме тому дітям дуже цікаво читати старі переписи, готувати за ними страви, пізнавати те, що смакувало їхнім прапрабабусям, коли люди готували з фантазією.

Навіть рекламісти помітили, що діти сприймають такі приготування як чарівні. От тільки реклама перетворила їх у промислові продукти, у гастрономічну ілюзію.

Хвала дідусям-бабусям, які розпещують онуків, які спроможні присвятити пів дня на те, щоб спекти торт для внуків та їхніх друзів, які радіють присутністю внуків, хоча ті мають брудні руки, обличчя та одяг.

Попередній запис

Звільніть онуків від іграшок

Наступний запис

Розпещуйте їх родиною