ЗВІЛЬНЕННЯ ПАВЛА І СИЛИ

Дії 16:35-40

Наступного дня до в’язниці прийшли поліційні слуги, щоб за наказом начальників звільнити Павла та Силу. Сторож дуже зрадів, почувши таку гарну новину для своїх братів по вірі, і тієї ж миті швидко пішов до них і переказав слова начальників.

Але його здивуванню не було меж, коли він почув від Павла: «Нас, римлян, не засуджених, різками сікли прилюдно, і до в’язниці всадили, а тепер нас таємно виводять? Але ні! Хай вони самі прийдуть, та й виведуть нас!»

Коли слуги передали ці слова начальникам, то ті дуже злякалися, адже вони не знали, що Павло та Сила – римляни. Павло був юдеєм і походив із Тарсу, але разом із тим він був і римським громадянином. А такі люди перебували під захистом римських законів, і ніякий суддя не мав права карати або ув’язнювати без справедливого суду. Лише тоді, коли провина римського громадянина була доведена на підставі свідчень декількох людей, римські судді мали право засудити його до ув’язнення. Всі ці умови не були дотримані під час покарання Павла і Сили, тому римський імператор міг покарати таких суддів за свавілля.

Пересиливши свої гордощі під страхом покарання від імператора, начальники прийшли до в’язниці і перепросили Павла та Силу за спричинені їм покарання. Вони самі вивели місіонерів за місто і просили їх залишити Филипи.

Павло та Сила погодилися на це, але перед тим зайшли до Лідії, щоб побачитися з братами й потішити їх. Наступним містом в їхній місіонерській подорожі стало місто Солунь.

ЗАПИТАННЯ:

  1. Яку чудову звістку сторож приніс Павлу та Силі?
  2. Що на це відповів Павло?
  3. Чому начальники злякалися й прийшли перепросити Павла та Силу?
  4. Яке місто стало наступним у місіонерській подорожі Павла та Сили?
Попередній запис

ЗЕМЛЕТРУС

Наступний запис

ПАВЛО В СОЛУНІ ТА BEPIÏ