Неймовірний Божий задум

Чимало хто розпинає себе поміж двома злодіями – жалем про минуле і страхом перед майбутнім. Фултон Ерслер

Він був чудовим робітником. Завжди пунктуальний, він докладав великих зусиль та добре ставився до праці. Але звичка вживати по кілька кухлів пива після робочого дня, аби трохи розслабитися, яка обернулася на залежність, коштувала йому роботи.

Вона була прекрасною ученицею, одержала повну стипендію на навчання в університеті. Але одного разу вона сіла в автомобіль разом із хлопцем, що забагато випив, і тепер паралізована по саму шию.

Він був чудовим хлопцем із безліччю друзів, але під час короткої бесіди в мережі повискакувала реклама з гарячими дівчатами. Тепер його поштова скринька забита пропозиціями: «Підглянути не хочеш?» І залежність від порнографії забрала в нього все.

Вона була взірцевою дружиною, усе своє життя присвятивши сім’ї. Вона варила і прибирала, була родинним таксистом, розвозячи дітей на заходи по всьому місту. Але через таку дріб’язкову річ, як «Фейсбук», вона знайшла старого друга з середньої школи, і після переписки в мережі спершу зустрілася з ним у кав’ярні, а згодом ще раз і ще раз. Продовження історії банальне.

Усі ми знаємо людей на зразок цих. У вас також може бути чимало власних труднощів. Але, дякувати Богові, Він все одно може використовувати цих людей і все одно може використовувати вас. Бог має задум для всіх нас і любить тих, хто не ходить Його дорогами, так само, як і тих, хто сидить у перших рядах у церкві та зголошується служити в євангелізаційній місії.

Можливо, ви зробили катастрофічний вибір, що призвів до жахливих наслідків. Проте Бог все одно має неймовірний задум для вас. Ніщо не скінчилося, поки Він не скаже, що це кінець.

Ця істина раптово відкрилася мені одного ранку на День подяки, коли я лежав у ліжку, дякуючи в думках за деякі великі речі, які Бог зробив у моєму житті. Лежачи в затишку, поки ще тільки займалося на світ, я відчував на собі значно більше благословення, ніж на те заслуговував будь-коли, і просто хотів кілька хвилин присвятити поклонінню Богові. Незабаром я щось відчув у своїй душі, і моє серце заспівало знанням, що Бог підказує мені якусь річ, яку я повинен знати.

Я розхвилювався, бо Бог промовляє до мене, але не мав і гадки, як кардинально Його слова змінять моє мислення. Я ніколи не забуду слів, що закарбувалися в моєму серці. Він сказав: «Річі, Я – Бог, попри все».

Повірте мені, я не надто часто отримую таке натхнення. Я – чоловік дуже простий, а не якийсь пророк чи проповідник, який регулярно спілкується з Богом. У ту пору я був священиком-адміністратором у мегацеркві в районі Атланти. Я не був проповідником. Я не був учителем. Я здійснював бізнесові операції, досліджуючи й аналізуючи способи, які би зробили нашу церкву та її різноманітні служіння ефективнішими. Тому одкровення на зразок того, що прийшло на День подяки, було цілковито несподіваним.

Я не був певен, що Бог мав на увазі, кажучи це, а тому став наполягати. «Гаразд, Боже. Що це означає?»

І знову я почув ці слова у своїй душі: «Я – Бог, попри все. Попри твій страх, невдачі чи хиби; попри твою віру чи якусь ваду; попри те, що ти вважаєш кінцем, остаточним вердиктом. Я – Бог, попри все».

Мушу визнати, я був приголомшений. Без тіні сумніву я знав, що Бог дав мені це послання з певною метою, значно більшою, ніж я тоді усвідомлював. Але я не міг не дивуватися, чому Він дав мені його. Чого я мав навчитися з цього послання? Після довгих місяців молитви, навчання й роздумів я дійшов висновку, що слово, яке зіслав мені Бог того ранку, призначене не лише для мене, а й для інших. І воно пов’язане з моєю дорогою до розуміння вибору й наслідків.

Я почав розуміти, що хоча страхи, невдачі, хиби й безвір’я суттєво впливають на наш вибір та його наслідки, Бог панує над усім. Він – Бог і завжди Ним буде. Він творить і довершує нашу віру й життя. Він – Бог, попри все, що сповільнює й відволікає нас. Він просто є.

Попередній запис

Вірте в Божий замисел

Наступний запис

Попри страх