ПЕРША МІСІЯ ПАВЛА

Дії 13:1-12

Коли Савл і Варнава перебували в Антіохії, навчаючи народ, Дух Святий сказав християнам: «Відпустіть Савла і Варнаву на справу, яку Я їм призначив». Тоді всі служителі Господні помолилися над двома першими місіонерами і з миром відпустили їх проповідувати поганам про Христа.

Із собою Варнава взяв небожа на ім’я Іван. Утрьох вони відпливли на острів Кіпр, як їх повів Святий Дух. На Кіпрі ми вперше зустрічаємо, що Савл звався Павлом, тому і далі будемо його так називати.

Варнава та Павло ходили з міста в місто по всьому острову, звіщаючи в синагогах Слово Боже. Так вони дійшли до міста Пафа, що було розташоване на протилежному боці Кіпру. У цьому місті був проконсул Сергій-Павло, який зацікавився вченням двох місіонерів. Він хотів послухати Слово Боже, тому запросив Варнаву та Павла до себе додому.

У Пафі ж був один юдейський лжепророк на ім’я Варісус (у перекладі його ім’я було Елім), який докладав усіх зусиль, щоб проконсул не повірив у Євангеліє. Він сперечався з християнами, щоб заплутати проконсула і не дати йому зрозуміти просту істину про Христа.

Тоді Павло переповнився Святим Духом і промовив до Еліма: «О ти, сину диявола! Ти сповнений усілякої неправди, злости та підступу. Припини плутати прості Господні дороги! Ось тобі покарання від Господа – на деякий час ти цілковито осліпнеш». Тієї ж миті лжепророка огорнула темрява, і він почав ходити навпомацки, шукаючи собі поводиря.

Для проконсула було достатньо цього дива, щоб остаточно переконатися в силі Божій і повірити в Ісуса всім своїм серцем.

ЗАПИТАННЯ:

  1. Що Святий Дух сказав антіохійцям?
  2. Куди вирушили Варнава та Павло у свою першу місіонерську подорож?
  3. Розкажіть про навернення проконсула в Пафі.
  4. Чому Господь покарав Еліма?
Попередній запис

АНТІОХІЙСЬКІ ХРИСТИЯНИ

Наступний запис

ЗМОВА ЮДЕЇВ ПРОТИ ПАВЛА