ПРОЩАННЯ З НАРОДОМ

1 книга Царів 11:38-39; 1 книга Хроніки 28, 29

Минуло багато часу і з міцного юнака Давид перетворився на слабкого та немічного дідуся. Господь увесь цей час благословляв та не полишав Давида. Багато років тому Бог пообіцяв Давиду, що в нього буде син, який посяде царський престол після батька і за свого царювання побудує Божий храм. А ми з вами вже знаємо, що Господь виконує всі Свої обіцянки!

У Давида ріс син Соломон, людина з богобоязним і добрим серцем. Бог вказав Давиду саме на Соломона, як на того, хто збудує дім для Господа.

Давид був уже досить похилого віку і коли відчув, що наближається день його смерті, то погукав увесь народ, щоб у його присутності помазати свого сина Соломона на царя. Коли всі сини ізраїльські зібралися, тоді цар піднявся і сказав: «Я хотів побудувати дім для ковчега Божого і приготував усе необхідне для цього, але Господь не дозволив мені це зробити, бо я пролив багато крові на війні. Але Він сказав, що Соломон, мій син, збудує цей храм для Нього». До Соломона ж Давид звернувся з такими словами: «Соломоне, сину мій, служи Господу вірно і виконуй усі Його заповіді, і Він благословить тебе». Тоді Давид показав Соломонові все, що він приготував для побудови храму Божого: золото, срібло, залізо, каміння, дерево.

Давид бажав, щоб і народ узяв участь у побудові храму, тому запитав, чи немає в них того, що вони принесли б для Господа на будівництво Його храму. Серце людей було настільки відкрите, що вони з радістю принесли багато дарів для Господнього храму: золото, срібло, мідь, залізо, чудове дорогоцінне каміння. Така любов до Господа і до Його дому дуже тішила серце Давида, який поклав своє життя для того, щоб навчити Ізраїля любити Бога всім серцем і вклонятися Йому Одному.

Діти, якщо ви так само любите Бога всім своїм серцем, тоді ви з радістю будете служити Йому і віддавати свої гроші, свій час і таланти для Господа.

Потім Давид прославив Господа і гаряче молився до Нього, дякуючи за всі милості Божі в його житті. Давид просив Бога наповнити Соломона любов’ю до Нього, щоб той був слухняним Богу. Цього дня Давид приніс Богові багато цілопалень на жертовнику. Дуже скоро після цього Давид помер, і Господь забрав його душу до Себе на небо.

ЗАПИТАННЯ:

  1. Яку обітницю дав Бог Давиду?
  2. Якою була остання промова царя Давида до народу?
  3. Що дав Давид для побудови храму Божого?
  4. Яку настанову дав Давид Соломону?
Попередній запис

ПОВЕРНЕННЯ ДО ЄРУСАЛИМУ

Наступний запис

ІСТОРІЯ СОЛОМОНА