П’ятниця: Боже рішення/Субота: Таємниця маленької дівчинки

П’ятниця: Боже рішення

А Бог доводить Свою любов до нас тим, що Христос умер за нас, коли ми були ще грішниками. Рим. 5:8

Ми вели мову про вплив, який мають инші на наше бачення себе. Однак нам треба завжди пам’ятати, що справжню цінність дарує Той, хто створив нас. Ніщо так не підвищує самооцінку, ніж знання того, що Він знає мене особисто; що Він цінує мене більше, ніж пожитки всього світу, Він розуміє мої страхи і турботи, Він простягає Свою руку, коли иншим байдуже. Він може перетворити мої недоліки в переваги і моє спустошення в наповненість, Він підготував місце для мене, де земний біль і страждання буде лише туманним спогадом. Насправді Господь всесвіту настільки сильно цінує нас, що віддав Своє життя за нас.

Яке чудове послання надії і підбадьорення для тих, які є засмученими і пригніченими! Отже, наша найбільша самооцінка залежить не від примх народження, фізичної привабливости чи громадської думки, а від рішення нашого люблячого Господа.

Тільки між нами…

  • Чи наша думка про себе базується на Господньому рішенні?
  • Що допомагає тобі зрозуміти, що тебе цінують?
  • Чи досить часто я кажу тобі, наскільки сильно я тебе ціную?
  • Як я можу краще довести тобі, наскільки ти дорогий мені?
  • Як нам пам’ятати, що наша цінність визначається не тим, що ми робимо, як виглядаємо і чим володіємо, а тим, що ми є діти Божі?

Господи, ми хочемо дивитись на себе і на инших Твоїми очима. Допоможи нам будувати наше спільне життя за Твоєю величною схемою, а не за тим, що є тимчасовим і несуттєвим. Допоможи нам кожен день жити згідно з Твоїми небесними планами. Амінь.

Субота: Таємниця маленької дівчинки

Але ви вибраний рід, священство царське, народ святий, люд власности Божої, щоб звіщали чесноти Того, Хто покликав вас із темряви до дивного світла Свого. 1Пет. 2:9

Я бачу маленьку дівчинку, яка, пристрибуючи, поверталася додому зі школи після обіду. Вона одягнена в дешеву, на два розміри більшу сукню. Її взуття нечищене, а шкарпетки розтягнуті. Вона крокує по пересохлому подвір’ї, щоб дійти до місця призначення – маленького будиночку, який потребує ремонту.

Стіни всередині будинку залатані коричневими неакуратними шпалерами і пофарбовані, щоб приховати дірки від батькового кулака. Її батько часто приплентується додому опівночі з запахом алкоголю, потім своїми криками і погрозами до матері він будить маленьку дівчинку. Иноді маленька дівчинка ховається від свого батька.

Одного дня маленьку дівчинку привозять додому з вечірки в честь дня народження її подруги. Вона просить зупинити навпроти охайного будинку з гарно підстриженим газоном. Вона відходить від дороги і махає друзям на прощання. Але як тільки автомобіль заїжджає за будинки, вона розвертається і проходить декілька кварталів до її справжнього дому. Вона навчилася приховувати свою ганьбу від инших, проте почувається присоромленою, пригніченою і нікчемною.

Однак Бог благословляє маленьку дівчинку. Мудрість і любов матері підтримує її. Мати наполягає, щоб вона відвідувала церкву, де маленька дівчинка дізнається про Ісуса і запрошує Його у своє серце і життя. Коли вона виростає і йде в коледж, то закохується в чоловіка, який обіцяє їй зробити все можливе, щоб вона була щасливою і жила згідно з Божими вказівками. І він дотримується слова.

Ця історія дуже близька мені, адже цією маленькою дівчинкою була я. Діти, які виростають у сім’ях, де їх люблять і цінують, де поряд з дисципліною і відповідальністю, у розумних межах, дозволена демократія і відвертість, мають здорову самооцінку, яку вони з собою беруть у доросле життя. А тим, які не мали такого дитинства, може бути потрібна додаткова доза розуміння їхнього подружнього партнера. Не має значення походження вашої половини, тому, прошу вас, надайте підтримку цьому маленькому хлопчику чи дівчинці, з якою ви одружені.

Ширлі Добсон

Попередній запис

Середа: Тіло і душа/Четвер: Найвеличніший дар

Наступний запис

Неділя: Щедра душа