П’ятниця: Зречіться себе/Субота: Готовність до жертвування

П’ятниця: Зречіться себе

Коли хоче хто йти вслід за Мною, хай зречеться самого себе, і хай візьме свого хреста, та й іде вслід за Мною”. Мт. 16:24

Рекламодавці на телебаченні є експертами з маніпуляції людьми. Вони розуміють філософію сьогоднішньої публіки – шукайте найкраще. Тому нас і закидають такими гаслами: “Робіть це по-своєму”; “Ви заслужили на відпочинок сьогодні”; “Тому, що я вартий цього”. Їхня мета – звернутися до нашої егоїстичної природи і маніпулювати нами так, щоб ми купили продукцію. І часто вони домагаються свого.

Позиція в житті “Я – Третій” – цілковита протилежність до змісту цих реклам. І так повинно бути! Ісус каже, що нашим першим обов’язком у наслідуванні Його повинно бути зречення самих себе. Ми повинні дозволити Господові керувати. Водночас ми повинні любити і піклуватись про инших. Намагайтесь дотримуватись цих пріоритетів. Вони приведуть до кращого шлюбу в цьому житті і вічних винагород у наступному.

Бог – на першому місці, инші – на другому, а я – на третьому. Проста істина, але в ній більше мудрости для життя, ніж у будь-чому, що ви побачите чи почуєте в телевізійній рекламі.

Тільки між нами…

  • Чи дотримуємось ми філософії “Я – Третій” у нашому шлюбі?
  • Чи знаємо ми пару, яка живе згідно з цією філософією?
  • Як ти себе почуваєш, ставлячи мої бажання на перше місце?
  • Що нам потрібно змінити, щоб створити шлюб на зразок “Я – Третій”?
  • Як нам треба просити Бога, щоб Він допоміг цьому справдитись?

Дорогий Ісусе, Ми чуємо Твоє запрошення іти слідом за Тобою, зрікаючись самих себе. Сьогодні ввечері ми робимо Тебе Господом нашого шлюбу. Допоможи нам жити кожен день за Твоїм прикладом – у покорі Отцю і в служінні з любов’ю один одному. Амінь.

Субота: Готовність до жертвування

Любов довготерпить, любов милосердствує, не заздрить, любов не величається, не надимається, не поводиться нечемно, не шукає тільки свого, не рветься до гніву, не думає лихого. 1Кор. 13:4-5

Ніщо не є важливішим у шлюбі, ніж готовність чоловіка чи дружини іти на жертву заради один одного. Пригадую один випадок, який трапився ще на ранньому етапі мого шлюбу. Ми з Джимом викладали в початковій школі і часто засиджувались допізна, перевіряючи зошити. А на вихідних Джим годинами вчився, оскільки він здобував вчений ступінь. Я з розумінням ставилась до цього, хоча це було нелегко. Усі наші друзі робили ремонти в будинках, купували меблі, обідали в ресторанах, їздили відпочивати і мали дітей.

Згодом після того, як Джим розпочав свою наукову роботу, він сказав мені, що розуміє, який це важкий період для мене. Він відчував, що його навчання починало шкодити нашому шлюбу, і, як він висловився, “ніщо не варте такої ціни”. Він вирішив відкласти свою наукову роботу, щоб ми могли більше часу проводити разом. Він взяв невелике навантаження цього семестру, таким чином ми могли знову “об’єднатись” на духовному рівні. Я завжди любитиму і поважатиму Джима за цей вибір. Він цікавився більше мною, ніж своєю амбіцією і кар’єрою!

Я впевнена, що Тула Ферієр, дружина загиблого пілота, ніколи не забувала жертви, які були частиною її з чоловіком Джоном подружнього життя. Я впевнена, що вона не хотіла втратити його в цій жахливій аварії. Але я можу припустити, що вона любила і цінувала життя з чоловіком, в якого в списку пріоритетів Бог був на першому місці, инші – на другому, а він сам – на третьому. І вона в жодному випадку не хотіла б змінити його. І я вірю, що це і є запорукою успішного шлюбу.

Ширлі Добсон

Попередній запис

Середа: Любов через служіння/Четвер: Чого хоче чоловік

Наступний запис

Неділя: Захищені молитвою