П’ятниця: Часи достатку/Субота: Не бійтеся

П’ятниця: Часи достатку

Уявляю я Господа перед собою постійно… Пс. 16:8

Так само, як у нас є спокуса думати, що Бог забув про нас у важкі часи, ми можемо забути про Бога в часи благополуччя. Пригадайте подружжя, які потрапили в біду, якраз тоді, коли здавалося, що усе іде своїм шляхом.

Ісус розповів історію про багатого фермера, який не потребував Бога. Все своє життя фермер гарно спланував. Одного року він зібрав такий великий урожай, що не мав де його зберігати. У світі, де панувало страждання і голод, це було його найбільшою проблемою! Потім він сказав: “Оце я зроблю, порозвалюю клуні свої, і просторніші поставлю, і позбираю туди пашню свою всю та свій достаток. І скажу я душі своїй: Душе, маєш багато добра, на багато років складеного. Спочивай, їж та пий, і веселися! Бог же до нього прорік: Нерозумний, ночі цієї ось душу твою зажадають від тебе, і кому позостанеться те, що ти був наготовив?” (Лк. 12:18-20)

Чи у вашому сімейному житті зараз час відносного достатку? Якщо так, то будьте обережні, щоб не стати самовпевненим і зухвалим. І знайте, що ви будете поводитися, немов нерозумний з історії Ісуса, ніби вам не потрібен Бог. Древній проповідник якось написав: “Щастя є найбільшою небезпекою, тому що воно має тенденцію притуплювати наше палке відчуття залежности від Бога і схиляє нас до самовпевнености”.

Виділіть хвилинку сьогодні ввечері, щоб подякувати і прославити Бога за всі блага, які ви отримуєте. І пам’ятайте покладатись на Нього кожного дня, навіть тоді, якщо справи ідуть чудово.

Тільки між нами…

  • Чи довіряємо ми Богу в добрі часи, чи стаємо самовпевненими?
  • Чи довіряємо ми Богу і прославляємо Його, коли в житті в нас все добре?
  • Як ми можемо підбадьорювати один одного покладатись на Господа в усі часи?

Господи, Ти вливаєш Свою доброту в наше життя і ми щиро вдячні. Прости, якщо ми дозволяємо задоволенню притупити нашу відданість Тобі. Амінь.

Субота: Не бійтеся

Нехай серце вам не тривожиться! Віруйте в Бога” Ів. 14:1

Коли “Сім’я – головне” перебувала на початковій стадії, а наші діти були ще малими, Джим часто подорожував. Однієї ночі, коли його не було, я здригнулась і прокинулась о 2.00. Я була налякана і не розуміла, чому. Полежавши в хвилюванні ще декілька хвилин, я змусила себе стати з ліжка і опуститись на коліна.

“О, Господи, – молилась я, – не розумію, чому я така налякана. Я прошу Тебе охоронити наш дім і захистити нашу сім’ю. Зійшли Свого ангела нам”. Я повернулась у ліжко і заснула через пів години.

Наступного ранку прибіг наш сусід, підліток, який жив навпроти: “Місіс Добсон, ви чули, що трапилось? Злодій пограбував ваших сусідів цієї ночі!” Це була правда. Злодій ввірвався в будинок і втік з грошима сім’ї, які вони відклали на відпустку. Це понад 500 доларів. Потім мій сусід розповів мені, що поліція визначила час пограбування. Це було близько 2 години ночі, тоді, коли я прокинулась у страху!

Від цієї думки мене кинуло в жар. “Якщо б злодій хотів ввірватись у наш будинок, – сказала я, – ймовірно, він би намагався зробити це через вікно ванної кімнати біля спальні наших дітей. Ходімо подивимось”. Ми пішли до вікна і побачили, що завіса була зігнута, а підвіконня розколене. Хтось намагався дістатись до середини. Що його зупинило?

Я впевнена, що Бог захистив нас цієї ночі завдяки моїй молитві. У такий несамовитий момент моя довіра була випробувана і Бог знову довів Свою відданість. Я не можу пояснити, чому Він инколи дозволяє нам пережити такі жахаючі ситуації, незважаючи на те, що ми молимось. Але я знаю, що навіть у таких загрозливих обставинах Він є “допомога в недолях” (Пс. 46:2). Тому ми разом з псалмоспівцем можемо сказати: “Тому не лякаємосьЗ нами Господь Саваот, наша твердиня Бог Яковів” (Пс. 46:3,8).

Ширлі Добсон

Попередній запис

Середа: Прирікання себе на розчарування/Четвер: Подружній трикутник

Наступний запис

Неділя: Романтика