РОЗДІЛ 9: У СУМНІВІ ПОРАДИТИ – ЇЇ СЛОВА

Я даю те, що маю

У глибині кожного людського серця є знання Бога. І в глибині кожного людського серця є бажання спілкуватись з Ним. І саме тому, слово, яке я промовляю… правдиве, бо я католичка, сестра, посвячена в обітах Богові. Я можу давати тільки те, що я маю. Однак, я думаю, кожен… глибоко у своєму серці знає, що є Бог, що ми створені любити і бути любленими, що ми не створені бути просто якимось номером у світі. Але ми створені з конкретною метою. Ця мета – любити, бути співчуттям, бути добротою, бути радістю, служити.

Бачите, у житті тварини [навіть], також є любов. Є любов у матері тварини до маленького дитинчати, до маленької тварини, яку вона народила, вона викарбувана в нас – ця любов. Тому я не думаю, що це важко для вас, ви можете висловити це своїми словами, але ви знаєте дуже добре, що кожна єдина… особа… знає, що Бог Є любов, і що Бог її любить, інакше б її не було, ми б не існували, і Бог хоче, щоб ми любили один одного, як Він любить нас. Це ми знаємо усі! Кожен знає, як Бог його любить. Кожен з нас знає. Бо інакше ми б не могли існувати. Доказом нашого існування є те, що Бог, хтось, хто вище, хтось, хто сильніший – береже нас, захищає нас.

Життя є життям, і найкрасивішим Божим даром для людської сім’ї, нації і для усього світу є дитина. І саме тому, коли народжується дитина, неповносправна дитина, ми не можемо її знищити. Ми не можемо знищити ненародженої дитини, ми не можемо знищити народженої дитини. Якщо б ваші батьки вас не хотіли, вас би тут не було сьогодні. Якщо моя мама мене не хотіла, тепер не було б Матері Терези. Тому я думаю, що це гарно, що наші батьки нас хотіли. І саме тому ми маємо допомогти нашим людям. Якщо мама не може подбати і покидає дитину, тоді саме ви і я маємо допомогти подбати про цю дитину. Це дар Божий тій сім’ї.

Наш Небесний Отець дбає

Малкольм Маггерідж, британський журналіст і письменник, написав документальну працю про Мати Терезу і її працю. У нього було багато питань про віру, однак Католицька Церква прийняла його в 79 років. Далі подається лист Матері Терези до нього.

Бог, наш Небесний Отець дбає за польові лілії і пташок у повітрі. Втім ми є значно важливіші для Нього, ніж пташки і польові квіти. Він дбав про нас надміру всі ці роки, дбає і дбатиме. Пам’ятаєте нашу розмову на телебаченні, ні я, ні ви жодного разу не просили грошей і бачите, що Бог зробив.

Якщо ви не станете маленькими дітьми

Я думаю, я розумію вас краще. Боюсь, я не могла [дати] відповіді на ваші глибокі страждання… Я не знаю чому, але ви для мене є як Нікодим (Ів. 3:1), і думаю відповідь така сама: «Якщо ви не станете маленькими дітьми». Я думаю, ви чудово все зрозумієте, якщо ви тільки «станете» маленькою дитиною в Божих руках.

Ваше прагнення Бога є таким глибоким, і все ж Він тримає Себе далеко від вас. Він, мабуть, змушує Себе так чинити, бо Він любить вас так сильно, що віддав Ісуса, щоб помер за вас і за мене – Христос прагне бути вашою поживою. Оточені повнотою живої їжі, ви дозволяєте собі голодувати. Особиста любов, яку Христос має до вас, безмежна. Маленька трудність, яку ви маєте стосовно Церкви, безмежна. Долайте скінченне безкінечним. Христос створив вас, бо Він хотів вас. Я знаю, що ви відчуваєте страшне прагнення, з темною порожнечею, і все ж Він той, хто любить вас.

Нехай це все буде для Нього

Я думаю тепер більш ніж будь-коли, вам треба використовувати прекрасний дар, який Бог дав вам, для Його більшої слави. Усе, що ви маєте, і все ким ви є і все ким ви можете бути і що можете робити – нехай це все буде для Нього і тільки для Нього. Те, що сьогодні відбувається на поверхні Церкви, промине. Оскільки Христос, Церква – такі самі – сьогодні, вчора і завтра. Апостоли пройшли через такі ж почуття страху і недовіри, падіння і невірності, і все ж Христос не кричав на них, а просто: «Малі діти, мала віра, чому ви боялись?» Я б хотіла любити, як Він – тепер!

Тільки вхопіться за Живого Христа

Ваш племінник, як і багато інших у цей складний і сумний час боротьби за віру, проходить через очищення. Якщо він тільки вхопиться за живого Христа – Євхаристію – він вийде зі своєї темряви сяючи новим світлом – Христом.

Поважайте кожного, як дитину Божу

Поважати кожну людину, як дитину Божу, мого брата, мою сестру – я знаю, яким випробуванням іноді це може бути. Якщо для вас буде важко бачити Ісуса в страждаючому лику певної людини, дивіться на неї в Серці Ісуса. Він любить її тією ж любов’ю, що і вас. Це допоможе вам зрости в любові, особливо до того, хто її найбільше потребує. Ви є в моїй щоденній молитві, оскільки ви зробили стільки для Ісуса в Співпрацівниках. Нехай Марія, Мати Ісуса, буде Матір’ю вам.

Не грайтесь з вогнем

Поради Матері Терези священикові, який долає труднощі

Це цілком правда, що ви абсолютно вільні, щоб ухвалювати рішення, але пам’ятайте: на парафії ви були дуже щасливі, ви справді добре справлялись, робили все для Ісуса. І у вас була велика любов від ваших батьків, кардинала і ваших людей, однак після тривалого часу в молитві, ви все залишили, спеціально, щоб бути Місіонером Божественної Любові. Знаючи, що ви обираєте бути найубогішим з убогих, обираєте бути МБЛ і належати до спільноти. У мене є ваші [попередні] листи, що ви переповнені духом і радістю МБЛ.

Я впевнена, що диявол з усіх сил старається прорватись і поламати маленьку спільноту. Не дозволяйте йому використати вас як свою зброю. Це ваш шанс для повної довіри. Дайте Ісусові волю робити з вами те, чого Він бажає, бути правдивим МБЛ. Ви знаєте любов Матері до вас. Всі ці роки ви прагнули цього, і тепер, коли це стало ваше – не втрачайте цього. Це випробування є даром Ісуса притягнути вас ближче до Себе, щоб ви могли розділити Його Страсті з Ним. Пам’ятайте, Він обручив вас у ніжності і любові, щоб зробити цю єдність ще живішою [Він] зробив вас Своїм священиком – Своєю Євхаристією. У вас таке саме покликання бути МБЛ, як у мене. Ваше покликання – бути священиком МБЛ серед найубогіших з убогих. Не грайтесь з вогнем, вогонь палить і руйнує.

Моліться часто під час дня: «Ісусе в моєму серці, я вірю у Твою ніжну любов до мене, я люблю Тебе, я хочу бути усім цілком для Тебе через Марію як МБЛ. Молімось.

Усмішка

Порада Матері школярці

Усмішка. Коли ви когось зустрічаєте, вітайте його усмішкою. Користь усмішки в тому, що вона триматиме вас завжди доступною для кожного. Завдяки їй ви, ваше обличчя виглядатиме гарно. Якщо ви часом сердитесь, намагайтесь усміхатись навіть через силу, і скоро ви побачите, що ви забули про свою сердитість й усміхаєтесь до кожного.

Ісусе, будь у цій особі

Коли ви розмовляєте, дивіться на особу, що перед вами. Скажіть таку молитву всередині: Ісусе, будь зараз у цій особі, з якою я розмовляю і дозволь мені бачити Тебе в ній. Благослови мене, щоб я могла розмовляти з нею цілком щиро, як я б розмовляла з Тобою. Дивись на мене через її очі і допоможи мені так чинити. Якщо мені не вдасться, потішити Тебе в цій особі, дай мені сміливість, щоб я могла нести біль покірно і радісно.

Попередній запис

РОЗДІЛ 8: НЕОСВІЧЕНОГО НАВЧИТИ – ЇЇ ПРИКЛАД

Наступний запис

РОЗДІЛ 9: У СУМНІВІ ПОРАДИТИ – ЇЇ ПРИКЛАД