Середа: Самотній чоловік/Четвер: Зрадник

Середа: Самотній чоловік

Горе одному, як він упаде, й нема другого, щоб підвести його. Екл. 4:10

Всупереч загальноприйнятій мудрості, самотній чоловік часто веде бурхливий спосіб життя. Він, на відміну від неодруженої жінки, ймовірніше стане алкоголіком, наркоманом або злочинцем. Він з меншою відповідальністю ставиться до керування автомобілем, фінансів і власного зовнішнього вигляду. (Якщо ви сумніваєтесь, то запитайте у свого страхового агента, банківського службовця чи сусіда, чий син навчається в коледжі)

Звичайно, є мільйони винятків, але, згідно із статистикою, неодружений молодий чоловік є під ризиком багатьох антисоціяльних вчинків. Проте коли він закохується, одружується і починає піклуватись, охороняти і підтримувати свою дружину, він стає опорою соціяльного спокою. Його егоїстичні імпульси пригальмовуються. Його сексуальні пристрасті спрямовуються в певне русло. Він знаходить відчуття гордости у своїй сім’ї. Він дізнається, чому зазвичай одружений чоловік живе довше і щасливіше, ніж одинокий.

Бог знав, що Він робив, коли створював інститут шлюбу. Розумний чоловік – той, який усвідомлює це і з любов’ю цінує свої стосунки з дружиною.

Тільки між нами…

  • Чи ти відчуваєш, що змінився після того, як ми одружились?
  • Чи ти коли-небудь сумуєш за тим часом, коли був неодруженим? Чому?
  • Яку користь приніс шлюб зі мною у твоє життя?
  • Як я можу допомогти тобі відчувати більше радости в нашому сімейному житті і гордости за нашу сім’ю?

(чоловік) Дорогий Боже, дякую Тобі за Твій дарунок шлюбу. Дякую Тобі за прекрасну дружину і за Твої щоденні благословення в наших стосунках і нашому домі. Не дозволь мені вважати Твою щедрість за звичайну річ, а Твої наміри сприймати несерйозно. Амінь.

Четвер: Зрадник

А батьки, не дратуйте дітей своїх, а виховуйте їх в напоминанні й остереженні Божому! Еф. 6:4

Автор Дерек Прінс описав “зрадника” як одну з найбільших суспільних проблем. Слово зрадник насправді означає “той, хто ухиляється від своїх основних обов’язків”. Це точний опис тих чоловіків і батьків, які віддають усі свої сили роботі чи відпочинку, перекладаючи виховання дітей цілком на своїх дружин. Дівчата та хлопці відчайдушно потребують батька, який має свою особливу роль в їхньому житті.

Дослідження в галузі дитячого виховання підтверджують, що відсутність позитивного чоловічого впливу відіграє ключову роль в юнацькому бунтарстві, у статевому формуванні, згуртуванні сім’ї. Навпаки, ті, хто приймають свої Богом дані обов’язки вдома, мають добру нагоду впливати на маленькі життя, які їм довірили.

Тільки між нами…

  • (чоловік) Чи я коли-небудь був схожим на “зрадника”? Як?
  • (чоловік) В які способи я виявив себе як добрий батько? (чи яким батьком я буду)
  • (дружина) Яким чином наші батьки були добрими і поганими прикладами у виконанні сімейних обов’язків?
  • (дружина) Як я можу допомогти тобі бути кращим батьком?

(чоловік) Дорогий Боже, дякую Тобі за відповідальність і нагоду спрямовувати моїх дітей на добре. Я хочу бути вірним. Допоможи мені радіти, а не обурюватись через мої батьківські обов’язки. Якщо мої инколи недостатні зусилля, допоможи мені вершити великі справи в житті моїх дітей. Амінь.

Попередній запис

Понеділок: Священне партнерство/Вівторок: Рішення, рішення

Наступний запис

П’ятниця: Обличчя жінки/Субота: Духовний наставник