Як бути впевненим, що Бог справді з нами?

Людина ніколи в цьому не є впевненою повністю! Любов, дружба, віра – все це не є чимсь, до чого можна безпосередньо доторкнутися. Бувають дні, коли зовсім нічого не відчуваєш. Але Бог поруч. Це, так би мовити, дні без сонця. Коли хмари займають все небо, кольори стають тьмянішими. Коли похмура погода затягується надовго, в людини виникає запитання, чи сонце існує взагалі. Але тільки-но розпогоджується, ми розуміємо, що дня без сонця не буває. Мати Тереза якось була зізналась, що протягом п’ятдесяти років вона не відчувала присутности Бога. А проте вона віддала Йому все своє життя! Вона не бачила сонця, але знала, що воно є!

Бог дарує нам можливості продовжувати шлях, але залишається в тіні. Існують численні свідчення людей, які так сильно відчули присутність Бога, що після цього їхнє життя геть-чисто змінилось. Бог дає знаки, але ніколи не дає доказів. Тому нам трапляється сумніватися в Ньому і в Його любові і, як це іноді буває в дружбі, ми піддаємося розчаруванню, замість того, щоб зберігати довіру. Лише пізніше ми розуміємо, що Його любов завжди була з нами, коли ми побачимо, як багато Він нам дав.

Якщо одного дня ми зможемо сказати, що молитва принесла плоди в наше життя, це означає, що Бог був поруч від самого початку. В моменти вагання краще продовжувати свій шлях. Віра, любов трохи схожі на парі, але в них немає сторони, яка програє.

Попередній запис

Хто просить християн про молитву?

Наступний запис

Як почути Бога?