Я ДОРОГА, І ПРАВДА, І ЖИТТЯ_2

Багато хто відкладає навернення свого життя на потім. Ісус говорить у Своєму Слові: “Чувайте і моліться. Бо не знаєте години. Він прийде, немов злодій, тоді, коли ви найменше того сподіваєтесь”. Ми не знаємо, коли зустрінемось з Ісусом (пор. Мт. 24:42-44).

Ісус – Дорога. Ця хвилина – хвилина благодаті, яку Бог дає нам; тільки йдіть за Ісусом; тільки йдіть за Словом Божим; тільки йдіть за Христовою Церквою. Він – Дорога.

Я ­є правда” (пор. Ів. 14:6). Немає ніякої іншої, тільки Ісус. Чому? Тому що Ісус – Бог, а Бог є повнотою правди. Ми шукаємо правду всередині нас. Ми починаємо прагнути її, бажаючи її, намагаючись знайти її, проте знаходимо її вповні в Ісусі Христі.

Ісус сказав: “Я – Життя” (пор. Ів. 14:6). Тут Він говорить як Бог. Усе, що походить від Бога, має життя. Якщо ми живемо, то завдяки Йому. Але, окрім цього матеріального життя, Бог також хоче дати нам духовне життя. Ось що Ісус сказав: “Я прийшов, щоб ви мали життя, і подостатком щоб мали” (Ів. 10:10).

Ісус також сказав: “До Отця не приходить ніхто, якщо не через Мене” (Ів. 14:6б).

Погляньте, як підступно говорить світ:

“Усі шляхи ведуть до Бога. Усі релігії хороші. Усі релігії ведуть нас до спасіння”.

Ні, ні, це неправда! Вони не приводять нас до Нього. Це пастка сатани, батька брехні. Єдиний, хто приводить нас до Бога, – Ісус Христос. Якщо ми не йдемо за Ісусом, ми не прийдемо до Бога.

Ви знаєте, що Він сам сказав про це і продовжує говорити: “Якщо б ви дійсно знали Мене, ви б знали Отця. Але ви вже знаєте Його; ви бачите Отця; ви побачили Отця” (пор. Ів. 14:7).

Говорить до Нього Пилип: Господи, покажи нам Отця, і вистачить нам!” (Ів. 14:8).

Ісус був розчарований, тому що Він уже сказав: “Я й Отець – Ми одне!” (Ів. 10:30).

Пилип, який перебував із Ним протягом трьох років, супроводжуючи і прислухаючись до Нього, мовив: “Покажи нам Отця”.

Ми також у такій ситуації. Ми також хочемо подивитися і доторкнутися; ми також не впізнаємо Ісуса. Скільки людей думають, що Ісус – тільки людина, заперечують Його божественність. Скільки довкола нас є фальшивих релігій, які обманюють Божий народ, вибраний самим Богом, кличучи овець Ісуса Христа, спокушаючи їх багатьма речами і заперечуючи Божество Ісуса Христа. А Ісус каже: “Хто бачив Мене, той бачив Отця” (Ів. 14:9).

Спробуймо добре усвідомити це, щоб краще зрозуміти особу Ісуса. Ми маємо людську природу. Ісус Христос був цілковито людиною, Ісус мав людську природу: Він був таким самим, як усі ми, окрім гріха. Ісус був повністю людиною. Але Ісус також має божественну природу: Він – цілковито Бог. Слово Боже говорить нам:

  • Він є образ невидимого Бога” (Кол. 1:15).
  • В Ньому тілесно живе вся повнота Божества” (Кол. 2:9).

Ісус має божественну і людську природу. Ми маємо людську природу; ми – людські особи. Ісус – одна особа: Божа Особа, Втілене Слово Боже, Друга Особа Пресвятої Тройці.

Коли Ісус говорить: “Я – дорога, і правда, і життя” (Ів. 14:6), Він не мовить це просто як людина, але як Бог.

Коли Ісус вигукнув: “Лазарю, вийди сюди!” (Ів. 11:43), у той час, як Лазар уже розкладався, будучи мертвим протягом чотирьох днів, Він як Бог покликав його до життя Своєю власною незалежною владою.

Коли Ісус сказав прокаженому: “Хочу, будь чистий!” (Мт. 8:3), Він як Бог зцілив прокаженого.

Сьогодні, коли ми молимось за людей, то робимо це в ім’я Ісуса. Ми просимо Бога Отця, щоб зцілив брата або сестру в ім’я Ісуса. Якщо ми молимося, щоб звільнити кого-небудь, ми використовуємо владу імені Ісуса: “В ім’я Ісуса ми наказуємо, щоб ця людина була звільнена зараз від усякого утиску і зла”.

Ісусові не потрібно було молитися в ім’я кого-небудь; він молився в Своє ім’я, використовуючи Свою владу.

Коли одержима особа була в синагозі, Ісус сказав: “Замовчи, і вийди з нього!” (Лк. 4:35). Якою владою? Владою Бога.

Особа Ісуса – божественна Особа. Обличчя Ісуса – людське обличчя Бога. Ім’я Ісус – людське ім’я Бога. Ісус – Син Божий, Який став плоттю. Але, оскільки Він один з Отцем і Святим Духом, Він може сказати: “Хто бачив Мене, той бачив Отця” (Ів. 14:9).

Тому ми бачимо, що тільки Ісус може спасти нас, бо, будучи Сином Божим, через Свою смерть і воскресіння Він здобув наше спасіння. Якщо б це було не так, ми не були би врятовані. Інших людей розпинали, але ніхто не мав сили спасти нас, бо Він приніс Отцеві досконалу жертву і здобув нам спасіння, будучи Сином Божим.

От чому Він – шлях, правда і життя. Він сказав далі: “Слова, які я говорю вам, не Мої; вони походять від самого Отця. Це – Отець, Який говорить їх всередині Мене. Повірте в Мене хоча б через самі Мої діла” (пор. Ів. 14:10-11).

Скільки діл Господь здійснив у присутності Своїх учнів і апостолів?

Він помножив хліб, ходив по воді, приборкав бурю, воскресив сина вдови з Наїн, оздоровив десятьох прокажених, і сліпих, і глухих, німі починали говорити, а кульгаві ходити. Він сказав: “Коли ж ні, то повірте за вчинки самі” (Ів. 14:11).

А скільки діл Господь здійснив для нас! Які чуда Господь здійснив серед нас! Скільки перемінених життів, відповідей на молитву, врятованих і відновлених до миру та єдності сімей, відновлених шлюбів, скільки миру в серці і відновленого здоров’я! Скільки ласк! Ісус звертається до кожного з нас: “Вірте в Мене через ці діла. Вірте, що Я живу. Вірте, що Я є тут серед вас, що Я маю владу спасати, зціляти і звільняти. Немає ніякого іншого шляху до Бога, окрім через Мене. Повірте в Мене через Мої діла” (пор. Ів. 14:11).

Кожен з нас, можливо, говорить: “Я вірю, Ісусе. Збільши мою віру. Я вірю, Господи!”

Нехай буде прославлений і благословенний Господь мірою віри, яку Він вклав у наше серце. Амінь.

Попередній запис

Я ДОРОГА, І ПРАВДА, І ЖИТТЯ

Наступний запис

СВІДЧЕННЯ_3