ІСУС – МІЙ СПАСИТЕЛЬ

І проходив містами та селами Він і навчав, до Єрусалиму простуючи. І озвався до Нього один: Господи, хіба буде мало спасених? А Він відказав їм: Силкуйтеся ввійти тісними ворітьми, бо кажу вам, багато-хто будуть намагатися ввійти, та не зможуть! Як устане Господар та двері замкне, ви зачнете вистоювати ізнадвору, та стукати в двері й казати: Господи, відчини нам! А Він вам у відповідь скаже: Не знаю Я вас, звідки ви! Тоді станете ви говорити: Ми їли й пили перед Тобою і на вулицях наших навчав Ти… А Він вам відкаже: Говорю вам, не знаю Я, звідки ви. Відійдіть від Мене всі, хто чинить неправду!” (Лк. 13:22-27).

В людині немає ніякого спасіння. Тільки Бог спасає, і спасає Він через Ісуса Христа. Немає жодного іншого Спасителя ні на небі, ані на землі. Тільки Ісус спасає! “Тільки ім’я Ісуса має владу спасіння, і нам не дано ніякого іншого імені, яким ми можемо спастися” (пор. Дії 4:12).

Одного разу Ісус ішов дорогою до Єрусалима зі Своїми апостолами та учнями. Вони приступили до Ісуса і запитали: “Господи, чи це правда, що лише кілька людей спасеться?”

Дехто часто запитує: “Але спастися від чого? Чому мені потрібне спасіння? Я почуваю себе дуже добре. У моєму житті все гаразд. Я такий, як усі. У мене своя боротьба, труднощі і неприємності, я маю свою родину, роботу. Що в мені потрібно спасати?” Пам’ятаєте, як учні запитали Ісуса: “Господи, чи тільки деякі спасуться?”

По суті справи, нам дійсно потрібне спасіння. Кожне людське буття потребує справжнього спасіння. Іноді я зі здивуванням спостерігаю, як багато людей живуть так, ніби вони призначені для вічного життя на землі, так, ніби вони ніколи не помруть. Вони ніколи ні про що не хвилюються, окрім свого негайного матеріального благополуччя: що їсти, у що одягатися, як розважитися, що робити… Вони витрачають усе своє життя, дбаючи про скороминущі речі, ніколи не турбуючись про безсмертну душу. Але Ісус сказав, що Син Людський прийде подібно до злодія і ніхто не знатиме коли.

Коли Божий народ чує це, то думає, що Ісус говорить лише про кінець часу, коли Він прийде в силі і славі. Правда, що Він каже про кінець часу. Ми знаємо через знаки, коли Господь прийде і втрутиться в земне життя. Але є інший прихід Господа, індивідуальний прихід до кожного з нас у момент нашої смерті. Пам’ятайте: ми маємо безсмертну душу і Господь поселив у нашу душу духа, який є вмістилищем Божого Духа. Наше тіло вмирає: воно – порох; воно постало з пороху і до нього повернеться. Але наша душа безсмертна, і в самий момент нашої фізичної смерті вона зустрінеться з Богом і буде відразу піддана судові. Суд відбувається зразу ж після смерті. Прочитайте послання до Євреїв глава 9:27-28: “І як людям призначено вмерти один раз, потім же суд, так і Христос один раз був у жертву принесений, щоб понести гріхи багатьох, і не в справі гріха другий раз з’явитися тим, хто чекає Його на спасіння”.

Прочитайте уважно! Написано: “І як людям призначено вмерти один раз […]”

Бог не говорить про перевтілення. Він каже, що після нашої смерті відбудеться суд, а в кінці світу – останній суд. Але цей індивідуальний суд, на якому ми будемо стояти віч-на-віч перед Богом, підтвердить, що вибір, який ми здійснили протягом свого тілесного життя – наш вибір на цілу вічність. Якщо ми прийняли Ісуса як свого Спасителя і Господа, якщо ми відкрилися на Божу силу, якщо ми отримали Слово Боже і згідно з ним провели своє життя, ми просто продовжуватимемо життя з Господом таким самим чином.

Але якщо, з другого боку, ми відкинули всі можливості для спасіння, які Бог дає нам у Христі Ісусі, всі можливості, щоб відкрити серце для Ісуса, щоб почути Слово Боже, щоб брати участь у молитовній групі, щоб ходити до церкви, щоб приймати Ісуса в Євхаристії, в якій укріплюємо наше серце, і думаємо: “Я зроблю це пізніше. Я навернуся пізніше. Пізніше, пізніше, пізніше…”, то Господь прийде, подібно до злодія, без попередження. Ми не матимемо часу для навернення і перебуватимемо з невіруючими там, де буде плач і скрегіт зубів (див. Мт. 24:51).

А чому нашій душі потрібне спасіння? Тому що на початку створення виникла прірва між людиною і Творцем. Наші прародичі жили в спільноті з Богом, але згрішили, повстаючи проти Нього. Цей перший гріх, здійснений Адамом і Євою, з тих пір передається з роду в рід, робить кожного з нас зачатим у гріху й спричиняє разом із цим схильність до зла, від якого нас потрібно спасти. Бог забезпечує спасіння для нас, тому що Він дуже любить нас. Він сам прийшов спасти нас. Він, Слово Боже, прийшов і втілився в лоні Діви Марії, і народився Ісус. Ціна нашого гріха була дуже велика, це коштувало людського життя самого Сина Божого. Немає ніякого прощення гріха без втрати крові (Євр. 9:22). Ісус пролив усю Свою Кров, поки вода не вийшла з Його серця. Його Кров була пролита над обличчям землі для прощення гріхів. Не будь-яка кров, але Кров Сина Божого, тілесна Кров втіленого Бога. У Святому Письмі написано: “ Бо заплата за гріх – смерть, а дар Божий – вічне життя в Христі Ісусі, Господі нашім! ” (Рим. 6:23). Ісус узяв на Себе всі наші гріхи і помер замість нас: “Бо Того, Хто не відав гріха, Він учинив за нас гріхом, щоб стали ми Божою правдою в Нім!” (2Кор. 5:21).

Ось ціна нашого гріха.

Спасіння було дане нам Богом в Ісусі, і Ісус воскрес із мертвих, щоб показати нам, що кожен, хто слідує за Ним, приймає Його Слово і приймає Його як Спасителя, також воскресне з Ним. Не тільки наша безсмертна душа, але і наше смертне тіло воскреснуть того ж дня з Ісусом, і ми братимемо участь у славі Божій.

Ісус був першим серед багатьох людей, які воскреснуть. Дивлячись на Ісуса, ми бачимо перед собою дорогу: ми помремо тілом, але воскреснемо з Ним. Ми маємо безсмертну душу, одухотворену безсмертним духом, який не помре, бо є духом. І цей дух матиме життя вічне з Богом в Ісусі або буде засуджений до вічності далеко від Бога.

Попередній запис

СВІДЧЕННЯ

Наступний запис

ІСУС – МІЙ СПАСИТЕЛЬ_2