Бог, Якого Ви шукаєте

Захисник виклала свої думки – і докази у ваших руках. Оскільки справа переходить до Вас, присяжні, то Ви повинні прийняти рішення. Відповідь, можливо, є важливішою і набагато необхіднішою, ніж Ви усвідомлюєте.

Розумієте, одного дня Ви відповідатимете за зроблене з тими доказами існування Бога. Ви повинні будете відповісти собі; «Яка причина, що є щось, а не ніщо? Що стало причиною послідовности всього? І яка причина, що це щось стало “кимось” – людьми, які мають відчуття доброго і поганого? Врешті-решт як може бути так, що ці мільйони людей твердять про відчуття Божої любови і спілкування з Богом?»

Насправді, чесні люди визнають, що Бог приходить пізно ввечері і промовляє до них не вголос, а в їхніх серцях: «Зупинися. Не поспішай. Припини вдавати, що ти не потребуєш Мене. Не відкидай, ніби Мене не існує. Відкрий Мені своє серце. Дізнайся, хто Я насправді і на що Я здатен. Дозволь Мені показати, що Ч можу зробити для тебе».

Актуальним для Вас зараз питанням є: Якою буде ваша відповідь?

Якщо Ви християнин, то не соромтеся і не припиняйте сміливо проголошувати про життя з Богом і постійне з Ним спілкування. У Вас немає причини боятися, коли хтось випробовує вашу віру, тому що вона не ґрунтується на сипучому піску чи звичайному задоволенні ваших бажань. Вона має міцний фундамент, продуманий фундамент і непереборний фундамент, підкріплений як логічно, так і за допомогою досвіду.

Я впевнений: дехто з читачів є «шукачами», людьми, що цікавляться правдою, тому і читають цю книгу, але недостатньо впевнені для ствердження: «Я не маю жодних сумнівів». Можливо, Ви б описали себе як «зовнішні спостерігачі», тобто все ще в процесі зважування доказів.

Я маю для Вас пораду. Коли Бог відвідає Вас наступного разу – а Він це зробить – просто скажіть: «Гаразд. Я знаю, що Ти існуєш. У глибині душі я знав це завжди. Прошу, Боже, пробач моє зволікання і марнування часу».

Якщо потрібно, то Ви можете спокійно додати: «Боже, Ти збираєшся відкрити Себе мені. Допоможи зрозуміти, хто Ти. Допоможи краще зрозуміти, хто такий Ісус і що Він зробив для мене на хресті; наразі я цього не розумію, але допоможи мені в цьому, щоб я почав діяти».

Я припускаю: Бог, Якого я знаю, є Богом, Якого Ви шукаєте. Він не є Богом ваших кошмарів. Він не є Богом крикливого, запального християнина. Він не є Богом, Який із нетерпінням чекає помилок, аби люто покарати Вас із неприхованою радістю.

Навпаки, Він Бог, Який хоче мати з Вами тісні стосунки. Він Бог, Який планує кожну подію вашого життя, щоб дати можливість найкраще пізнати Його і відчути всю глибину Його любови.

Я певен: жодна людина з мільйону до кінця не розуміє, як сильно Бог її любить. Я переконаний в одному: Бог турбується про Вас більше, ніж Ви усвідомлюєте.

Це запрошення до розуміння. Це шанс відкинути карикатури, страхи, брехню і неправильні уявлення про те, ким Бог є, накопичені протягом століть.

Але спочатку нагадаю: у Вас є незакінчена справа. Як Ви проголосували? Ви впевнені, що Бог існує і прагнете пізнати Його? Якщо так, то будьте певні: Ви аналогічно до мене з’ясуєте, що найкращим у вірі в Бога є дізнатися, наскільки чудовим Він є.

Але, можливо, Вас мучать декілька запитань. Ви, напевно, кажете собі: «Ти навів декілька гарних ідей, Біле, але…»

Все гаразд. Залишайтеся зі мною. Наступний крок, який Вам слід зробити, – це дізнатися про природу Бога, в існування Якого вірю я і ще мільйони християн. Можливо, Ви ще в Нього не вірите. Але принаймні Ви зобов’язані самі перед собою пізнати справжнього Бога з Біблії. Чому? Тому що всім своїм серцем я вірю: Бог, Якого я знаю і люблю, є Богом, Якого Ви насправді шукаєте.

Читайте зі мною і побачимо, чи Ви не погодитеся.

Попередній запис

Дизайнер генів

Наступний запис

Відбір у команду