ВОЗНЕСІННЯ ІСУСА ХРИСТА

Луки 24:49-53; Матвія 28:19; Марка 16:15-20; Дії 1:1-12

Після Свого дивовижного воскресіння Ісус ще сорок днів з’являвся Своїм учням і багато бесідував із ними, розповідаючи їм про Царство Боже. Тепер вони дуже уважно слухали Його слова і все розуміли. Ісус наказав учням не відлучатися з Єрусалиму, аж доки на них не зійде Святий Дух: «Та ви приймете силу, як Дух Святий злине на вас, і Моїми ви свідками будете в Єрусалимі, і в усій Юдеї та в Самарії, та аж до останнього краю землі».

Настав день, коли Ісус вивів апостолів та інших учнів за місто на Оливну гору. Він дав їм Велике Доручення: «Тож ідіть, і навчіть всі народи, христячи їх в Ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа. Належить Мені всяка влада, як на небі, так і на землі. Хто повірить і хреститься, той буде спасенний. Тих, хто повірить, будуть супроводжувати такі ознаки: в Ім’я Моє будуть виганяти демонів, будуть говорити новими мовами, будуть брати змій і, якщо вип’ють що-небудь отруйне, то це не зашкодить їм, будуть зціляти хворих».

І коли Ісус ще говорив все це, Він почав підніматися над учнями на небо, а хмара забрала Його з-перед їхніх очей. Збентежені учні все стояли і вдивлялися в небо, аж ось з’явилися два Анголи і сказали: «Мужі Галілейські! Чому ви стоїте і дивитеся на небо? Цей Ісус, що вознісся на небо, так само колись повернеться на землю, щоб забрати до Себе тих, хто повірив у Нього і виконував Його заповіді».

Цього разу учні не розбіглися хто-куди. Вони повернулися до Єрусалиму й слухняно чекали на обіцяне сходження на них Духа Святого, Утішителя, Якого їм обіцяв послати Ісус.

ЗАПИТАННЯ:

  1. Скільки днів після Свого воскресіння Ісус з’являвся учням?
  2. Чому учні повинні були залишатися в Єрусалимі?
  3. Яке Доручення Ісус дав Своїм учням?
  4. Як відбулося вознесіння Ісуса?
Попередній запис

ДОРОГОЮ В ЕММАУС

Наступний запис

ДВАНАДЦЯТЬ АПОСТОЛІВ