ГОСПОДЬ ВІДВІДАВ ТА ВИЗВОЛИВ СВІЙ НАРОД_3

Доказом цього є те, що всі ті, хто перебуває в Ісусі Христі, мають Його силу, щоб перемогти гріх, і більше не є під владою сатани, як його раби, але під владою Божої благодаті. Їхні гріхи прощаються в Крові Ісуса. Він є Тим, хто передає перемогу над злом. До того ж, усі, хто вірять в Ісуса, отримують від Нього владу Його імені, щоб виганяти демонів; усі, хто вірять в Ісуса, – переможці над сатаною. Внаслідок гріха смерть прийшла в світ. Ісус переміг смерть. Він воскрес. І всі, хто перебуває в Ісусі, стають новими істотами, вони воскресли в Його Дусі для життя і сопричастя з Богом.

Так, як Ісус воскрес із мертвих, ми також, незважаючи на те, що відчуваємо на смак смерть у своєму тілі, воскреснемо з Ним в останній день (пор. Ів. 1:25-27).

А Богові подяка, що Він постійно чинить нас переможцями в Христі” (2Кор. 2:14).

Якщо ми є Ісусові, сповідуємо Ісуса й живемо Словом Господнім, то відкриваємо себе для Святого Духа і утверджуємось Ним. Найбільше, що диявол може зробити, – спокусити нас, і це те, що він намагається зробити. Тому ми, люди Божі, повинні бути скріплені в Ісусі Христі та в Його Слові, щоби чинити опір сатані і залишитися стійкими у вірі. Чому? Тому що диявол знає, що він переможений хрестом Христа, і тому Кров Ісуса лякає його.

Він знає, що має дуже мало часу тут, на Землі, і робить усе, що може, щоби спантеличити кожного, знищити все на своїй дорозі, роблячи з людом Божим те, що зробив з Адамом і Євою, намагаючись забрати Боже життя, яке вони мають усередині. Він робить це з нами для того, щоб украсти Боже життя в нас, несвідомих християн, які багато разів купуємось на його обман.

Якщо ми добре зрозуміємо, що означає, що Син Божий прийшов у світ, чим дійсно була смерть Ісуса, ми жахнемось і зненавидимо зло, будемо втікати від кожної нагоди до гріха, тому що вона коштувала життя Сина Божого, Його Крові, пролитої за мене і за вас. Ми повинні прийняти той факт, що Божа участь у спасінні людства довершена, а тепер людина повинна здійснити свою участь. Коли ми дивимося на розіп’ятого Ісуса, то можемо чути Його слова в нашому серці: “Чи визнаєш те, що Я помер за тебе? Що Я люблю тебе настільки, що беру на Себе твої гріхи? Вони вже прощені. Чи приймаєш ти Моє прощення? Добре, тоді йди і більше не гріши. Живи Моїм Словом!

Люди Божі, зрозумійте одну річ: диявол – падший ангел. Він приховує свій правдивий вигляд, коли спокушає нас. Він не спокушає нас невдачею, потворними і страхітливими речами, але він з’являється подібно до ангела світла і спокушає нас досить приємними, чудовими та захоплюючими речами. Якщо ми не стійкі в Ісусі і Його Слові, то впадаємо в гріх, відкриваємо щілини, які є усередині нас, – можливість для ворога Божого діяти в нас.

У житті Божих людей диявол щедро пропонує їм усі види хтивості, аморальності й нечистоти. Вони цього не помічають, тому що він такий витончений… Ці речі входять до нас через очі й вуха, і до того ж таким приємним способом, що ми навіть не задумуємось, хто за ними стоїть. Наше серце стає ще твердішим і віддаленішим від Бога, а злий знову все сильніше спокушає нас перелюбством, крадіжкою, непристойною поведінкою… І ми почуваємось так, немов усе гаразд, завершуючи роздуми ось так: “Коли починаєш думати про це, то бачиш, що кожен це робить. Я повинен прожити власне життя і всім скористатись, можливості так швидко проминають”. Якщо ми одружені, то можемо мати спокусу подумати: “Життя таке коротке… Якщо я не скористаюся цим зараз, у той час, коли я молода, мені доведеться жити з цим чоловіком решту мого життя. Знаєте що? Я збираюся знайти собі ще когось…”

Хіба не так все зазвичай відбувається? І що ми робимо з нашою вірою в Ісуса? І з окропленням Кров’ю Христа, яка була пролита за нас? Що трапиться з нашою безсмертною душею? Де ми збираємося провести вічність? Чи можемо, знаючи і люблячи Ісуса, знаючи Його Слово, все ще відвертатися від Нього, що помер на хресті, і від усього, що Він зробив для нас? Він хоче спасти нас!

Спробуйте зрозуміти: який би гріх ви, можливо, не здійснили, що б ви не робили в минулому, все є пробачене. За це вже заплачено на хресті. Ісус уже пробачив вам, відкупив вас у сатани. Усе, що вам потрібно зробити, – шукати Його прощення, іти до Нього і сказати Йому: “Господи, пробач мені. Помилуй мене. Поглянь на темряву мого життя, я не заслуговую Твого прощення… Але помилуй мене, Господи Ісусе, тому що крім Тебе немає нікого на світі, хто може пробачити мені, хто може спасти мене”.

Ось два приклади:

Юда Іскаріот був апостолом Ісуса, слухав і бачив Його чуда. Після того, як він зрадив Його, він був сповнений докорами сумління. І, не вірячи, що Ісус був Богом і мав владу пробачити йому, у відчаї повісився. Юда думав, що його гріх такий великий, що йому не буде пробачено, і що не було нікого на землі, хто б міг пробачити йому, тому він убив себе.

Петро також був апостолом. Він жив з Ісусом подібно до Юди, слідував за Ним і побачив Його чудеса, а потім заперечував Його. Але в глибокому покаянні, він підійшов до Ісуса, попросив у Нього прощення і став першим римським Папою Христової Церкви.

Наслідуймо приклад святого Петра. Ми не дозволимо, щоб смерть Ісуса була даремною. Ми не дозволимо, щоб перемога над гріхом, дияволом і смертю, яку Ісус здійснив на хресті, була даремною. Ні! Зміцнюймося у вірі. Читаймо і жиймо Словом Божим. Постійно просімо Святого Духа, щоб під час спокуси укріплював нас в Ісусі. Скажімо дияволові: “Ні, не тут, сатано. Тут у тебе нема шансу, тому що я більше, ніж переможець над тобою в Христі Ісусі, моєму Господі. Ісус уже заплатив ціну за мене. Забирайся геть в ім’я Ісуса!”

Під час спокуси втікай від гріха. Не вагайся. Не думай, що ти достатньо сильний, але втікай від нього і ненавидь гріх, тому що твій гріх і ти спричинив смерть Ісуса Христа. Відкрийся для Божої любові таким чином, щоби ця щедра любов, яка пломеніє із серця Ісуса, могла наповнити твоє серце і змінити твоє життя. Прийми спасіння від Ісуса Христа і передавай іншим це нове життя, яке Господь дав тобі.

Попередній запис

ГОСПОДЬ ВІДВІДАВ ТА ВИЗВОЛИВ СВІЙ НАРОД_2

Наступний запис

СВІДЧЕННЯ