ГОСПОДЬ ВІДВІДАВ ТА ВИЗВОЛИВ СВІЙ НАРОД_2

Що Бог зробив? Бог, Який є Отцем, Сином і Святим Духом, послав Свого Сина, Слово Боже, Другу Особу Пресвятої Тройці, у цей світ. Як це сталося? Як Бог навідався до цієї планети?

Бог увійшов у цей світ так, як і всі ми: народився. Хіба це не славно? Роздумуєте про це? Хіба це під силу нашому розумові? Бог, Який створив усе видиме і невидиме, дивиться на цю планету, загублену порошинку втрачену у Всесвіті, дуже любить людину, яку створив, і згодом навідується до неї? Як? Ставши людиною! Він народився, зачатий Святим Духом у лоні Пресвятої Діви Марії. Бог відвідав Свій народ. Він розклав Свій намет на землі.

А потім Ісус народився. Це є те, що Бог зробив для нас. Бог настільки любить нас, що сам прийшов спасти нас. Він не прийшов тільки для того, щоб здійснити швидкоплинний візит, або тільки, щоб подивитися, як це бути людиною. Ісус народився цілковито людиною. Він був дитиною, Йому був потрібний догляд матері, Він плакав, вчився розмовляти, ходити, їсти, як і будь-хто з нас. Але Він не переставав бути Богом. Ісус прийшов сюди з місією: Син Божий мав врятувати людство від рук сатани, щоб привести назад до Бога.

У теперішній час ми добре знаємо, що таке викуп. Часто в новинах чуємо про викрадення. Люди, які мають невеликі гроші, перелякані і збентежені тим, що вони або їх діти будуть викрадені з метою шантажу. І коли це трапляється, вимагається велика сума грошей. Батько дитини, викраденої з метою шантажу, не задумується над тим, чи продати все для того, аби отримати достатньо грошей і заплатити викуп. Тому що перш за все хоче, щоб дитина була живою і здоровою. Він хоче зберегти свою дитину, правда?

Таким чином, образа, здійснена проти Бога гріхом Адама і Єви, була настільки серйозною, що зло ввійшло в цей світ. Тому довелося заплатити великий борг, оскільки Закон Божий говорить: “Бо заплата за гріх – смерть” (Рим. 6:23). Хтось повинен був померти за людство, проливаючи свою кров, щоби заплатити за цей борг. Але хто міг зробити це, якщо всі були грішниками, якщо не було нікого, хто міг би це здійснити, і гріх перебував у серці кожної людини? Хто міг заплатити борг за гріх? (пор. Рим. 3:9-12; 22-26).

Сатана мав свідоцтво смерті у своїй руці: людина згрішила, відпала від досконалості, і він мав права над нею. Смерть увійшла у світ (пор. Кол. 2:13-15).

Ви можете запитати: “Якщо Бог такий нескінченний, якщо Він створив цілий Всесвіт з такою силою, мудрістю, то чому Він не міг просто пробачити грішникові?”

Ви знаєте, мій брате, це людський спосіб мислення. Усе в Бозі є досконалим, безмежно досконалішим, ніж ми можемо собі уявити цю досконалість. І Бог є справедливий і святий. Він є Найсвятіший! І святість Бога така велика, що грішник навіть не може наблизитись до Нього. Учинивши гріх, людина відійшла далеко від Бога. Бог не відкидає людину від Себе. Він Святий і, таким чином, Він створив людину святою, щоб перебувала в сопричасті, у спільноті з Ним. Саме гріх не дозволяє людині наблизитись до Бога. Божественна справедливість вимагає компенсації цього відділення.

Як це сталося? Якщо ви вже прочитали книгу Буття, то знаєте, що, коли Адам і Єва згрішили, перша річ, яку вони зробили, коли почули, що Господь іде в Сад Едему, – сховалися. Вони сховалися від присутності Бога. Внаслідок гріха вони уже несвідомо втекли далеко від Бога. Перед гріхопадінням вони спілкувалися з Богом і перебували близько біля Нього.

Гаразд, ось як це було: був борг, який повинен бути виплачений, а Ісус, Син Божий, прийшов заплатити його. І це є те, що Він зробив: Він віддав Своє життя, помер на хресті за кожного з нас, “бо заплата за гріх – смерть” (Рим. 6:23).

Коли дивимося на розп’яття Ісуса, ми повинні бачити себе на цьому хресті. Він помер замість мене, замість вас. Хоча Він помер за все людство, але індивідуально за всіх без винятку, за кожного з нас. Ісус компенсував гріх, який ми скоїли проти Святості Бога, заплативши ціну за цей гріх. Для того, щоб первородний гріх, який існує в нас від моменту нашого зачаття, був пробачений, Він заплатив необхідну ціну, вмираючи на хресті і проливаючи Свою Кров до останньої краплі. Ось чому перед тим, як Ісус помер, Його останніми словами були: “Звершилось. Отче, Я звершив усе те, що Ти дав Мені здійснити. Діло рук Твоїх було відкуплене. Людина врятована. Диявол знищений, смерть і гріх переможені. У Моєму тілі, Отче, відкрилась дорога до спасіння людства” (пор. Ів. 19:30 і Євр. 10:20).

Дорога відкрита. Кожен, хто вірить в Ісуса і приймає Його як свого Спасителя, віруючи в те, що Він помер, щоб заплатити ціну за наш гріх, має спасіння і прощення в Ньому. Ось те, про що говорить Слово Боже: “Так бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого, щоб кожен, хто вірує в Нього, не згинув, але мав життя вічне” (Ів. 3:16).

Тому коли хто-небудь говорить вам: “Бог любить тебе”, вірте в це: Бог дійсно любить тебе. Він віддав Свого Єдинородного Сина, Свого єдиного Сина за вас. Тільки Син, Ісус, помер за тебе, за мене, за нас. Він дійсно любить нас. А що потім трапилося? Влада, яку диявол мав над землею, була переможена і знищена. Але ви, можливо, сказали б: “О, цього не може бути. Якщо сатана був би справді переможений, то світ не перебував би в такому хаосі, як бачимо сьогодні”.

Це правда, що в світі панує великий хаос. Однак диявол дійсно був переможений. Але коли здійсниться ця повна поразка сатани і повна перемога Ісуса Христа? Це буде чітко показано тільки тоді, коли Ісус вдруге прийде в силі й славі, щоб судити живих і мертвих. Всі очі побачать Його, навіть ті, які Його ображали. Ісус прийде як Господь, щоб судити, і всі тієї миті побачать, яким переможцем Він був на цьому хресті. Однак уже сьогодні, всі ті, які вірять в Ісуса Христа, перемогли диявола. Нам, християнам, більше не доводиться жити під п’ятою сатани. Нам більше не доведеться бути рабами гріха, тому що ми знаємо: Ісус Христос уже звільнив нас. Ми перемогли з Ісусом, тому що в Його смерті й Воскресінні ми отримуємо перемогу над дияволом і гріхом.

Ви, можливо, запитуєте: “Як ми можемо бути впевнені в цьому?” Воскресіння Ісуса підтверджує це. Він воскрес Своєю власною силою, переміг смерть, гріх і диявола, чітко показав цю перемогу учням і апостолам, які були з Ним після Його воскресіння.

Попередній запис

ГОСПОДЬ ВІДВІДАВ ТА ВИЗВОЛИВ СВІЙ НАРОД

Наступний запис

ГОСПОДЬ ВІДВІДАВ ТА ВИЗВОЛИВ СВІЙ НАРОД_3