ДРУГЕ З’ЯВЛЕННЯ ХРИСТА

Івана 20:24-29

Після того, як Ісус з’явився учням, вони розповіли про те Хомі. Та для цього учня новина була такою приголомшливою, що він сказав: «Я не повірю в це, поки сам не торкнуся ран від цвяхів на руках Ісуса і пробитого списом боку».

Минув цілий тиждень, протягом якого апостоли раділи, а Хома мучився від своїх сумнівів, бо не міг повірити у воскресіння Христа. Знов всі учні зібралися разом у кімнаті, і цього разу Хома був із ними. Двері так само були замкнені, і так само Ісус невідомо звідки з’явився в кімнаті, став посеред учнів і сказав: «Мир вам!»

Уявіть лише, що міг відчувати Хома. Можливо, йому стало соромно, що він не повірив своїм братам, або він просто неймовірно зрадів, побачивши воскреслого Христа. Ми цього не знаємо.

А що Ісус? Чи докорив Він Своєму апостолу, який мало того, що був неуважним до Христових слів, а ще й не повірив ані жінкам, ані іншим апостолам, що Ісус воскрес із мертвих?! Господь лагідно промовив до Хоми: «Простягни свого пальця сюди, та на руки Мої подивись. Простягни й свою руку, і вклади до боку Мого. І не будь ти невіруючий, але віруючий!»

Звідки Ісус знав кожне слово Хоми, яке він сказав тиждень тому учням? Чи не встиг хтось пожалітися Ісусу на Хому, що той засумнівався у воскресінні Христа? Звісно ж, ні! Господь не лише чує наші слова, але й знає всі наші думки. Хома щиро засумнівався в тому, що Христос воскрес. Саме тому Ісус подбав, щоб цей учень назавжди ствердився у вірі у воскреслого Спасителя.

Тоді Хома вигукнув: «Господь мій і Бог мій!» Ісус сказав йому: «Ти повірив лише тому, що побачив Мене, але блаженні ті, котрі не бачили Мене й увірували».

Дітки, якщо ви повірили в Ісуса, не бачачи Його, то ви блаженні! Моліться, щоб ніколи не сумніватися в Ісусових словах, адже Він виконує все, що обіцяє.

ЗАПИТАННЯ:

  1. Як Хома відреагував на звістку про Христове воскресіння?
  2. Що сказав Ісус Хомі, коли з’явився учням вдруге?
  3. Хто Ісусу передав сумніви Хоми в Його воскресінні?
  4. Кого Ісус називає блаженними в цій історії?
Попередній запис

ПЕРШЕ З'ЯВЛЕННЯ ХРИСТА УЧНЯМ

Наступний запис

ВОСКРЕСЛИЙ ІСУС І ПЕТРО