ПЕРШЕ З’ЯВЛЕННЯ ХРИСТА УЧНЯМ

Івана 20:7-23; Марка 16:9-11

Коли жінки прибігли й сповістили учням, що Ісус воскрес, ті не повірили. Тоді Петро та Іван побігли до гробу, де перед тим поклали тіло Христа. Іван прибіг першим, але побоявся зайти до гробу. Петро ж наздогнав друга і без вагань увійшов до гробу. Так, гроб був пустим, лише повивальні пелени та хустка з обличчя Христа лежали на тому місці, де ще день тому Йосип з Ариматеї точно поклав тіло Вчителя. Учні були розгублені – невже жінки сказали правду?! Хоч як любили Петро та Іван Ісуса, але геть забули слова, які Він сказав про Своє воскресіння.

Ввечері того ж дня всі учні зібралися разом у будинку. Після арешту та смерті Христа вони боялися переслідування з боку фарисеїв, тому збиралися таємно і зачиняли за собою двері, щоб ніхто не увійшов. У кімнаті зібралися лише десять учнів, бо Юди вже не було в живих, а Хома десь відлучився в справах і не був із ними того вечора.

Жвава розмова йшла навколо дивної обставини, що сталася вранці – тіло Христа зникло. Жінки кажуть, що бачили Його воскреслим. Але ж вони такі чутливі, що могли у своєму розпачі щось наплутати й видати бажане за дійсне, думали учні.

Тієї миті серед кімнати з’явився Ісус. Але ж двері були замкнені! Як же це могло бути! Ісус живий?! Шквал думок і почуттів обрушився на всіх присутніх. А Христос промовив до них: «Мир вам!»

Дітки, Ісус знає всі наші думки й почуття. Він знає, що ми багато чим переймаємося, тому тільки Він може принести нам Свій мир і спокій у серце.

Господь знав, що учні ще не повірили в Його воскресіння, тому Сам показав їм рани на Своїх руках і ногах, щоб вони переконалися, що це їхній воскреслий Учитель. Коли учні отямилися від подиву, їх обгорнула така радість, якої вони ніколи не забудуть – ось Він, їхній Ісус, Він воскрес!

Ісус дихнув на них і промовив: «Прийміть Духа Святого. Як Бог-Отець послав Мене, так тепер Я посилаю вас звіщати людям про спасіння і прощення гріхів через віру в Мене».

ЗАПИТАННЯ:

  1. Хто з учнів побіг до гробу, щоб переконатися, що Ісуса там немає?
  2. Що знайшли учні в гробі Господньому?
  3. Хто з учнів був відсутній, коли з’явився Христос?
  4. Що Ісус сказав Своїм учням, коли став перед ними посеред кімнати?
Попередній запис

ВОСКРЕСІННЯ ІСУСА

Наступний запис

ДРУГЕ З'ЯВЛЕННЯ ХРИСТА