Живіть, занурившись у Духа!

Як мені зосередитися на Святому Дусі? Можна прийняти рішення щодня занурюватися в освячувальну присутність Святого Духа. Можна через Ісуса просити Небесного Отця про благословення багатством плодів і дарів Духа, особливо тих, яких найбільше потребуєш у певний момент. Це може бути терплячість, самоконтроль або мир.

Святий Дух хоче зробити нас святими. Він хоче благословити нас Своїми дарами. Він хоче бачити, як наше життя приносить плоди для Царства Божого. Але Він чекає нашого запрошення, бо настільки сильно поважає нашу свободу.

Приймаючи рішення щодня занурюватися в Духа, ми відкриваємо для себе доступні через Таїнства ласки і використовуємо особливі молитви та практики, які вважаємо для себе особливо корисними.

Наше життя в Дусі починається з хрещення. Воно було підтверджене Духом під час миропомазання. Тепер у нашій безперервній дорозі воно досягає повноти, коли ми отримуємо Ісуса в Євхаристії.

У Дусі через Свої Таїнства Ісус діє, щоб дати нам нове народження, силу і поживу. Вони є Його святою присягою й обіцянкою ласки в Дусі, тож ми можемо жити новим життям. Але щоб отримати доступні ласки, ми маємо виявити Йому свою довіру.

Можемо щодня просити про ласки, що походять із нашого хрещення і миропомазання, поновлюючи Господу наше «так». Кажучи Богові це наше «так», ми можемо свідомо повертатися думками до нашого хрещення.

Якщо не маємо змоги щодня відвідувати Службу Божу, то можемо часто приймати «духовні причастя», єднаючи себе з Ісусом у Його досконалій і прийнятній Жертві для Отця.

Окрім того, корисним може стати включення в наше щоденне життя деяких молитов і набожностей. Використовуючи взивання ранньої Церкви, можемо щодня просити: «Прийди, Святий Духу, наповни серця Своїх вірних і запали їх полум’ям Своєї любові. Господи, зішли Свого Духа й онови лице землі».

Протягом дня можемо просити нашого Небесного Отця благословляти нас – Його дітей – Святим Духом, подателем життя в Ісусі Христі. Зокрема можемо просити про духовні благословення, яких ми так потребуємо. Це може бути любов, мир або радість.

Попередній запис

Заступайтеся через Євхаристію!

Наступний запис

Живіть силою Святого Духа!