Живіть силою Святого Духа!

Ми можемо відчувати невідповідність, щоб жити і проголошувати Євангелію Господа Ісуса Христа. Можемо навіть скаржитися на свою неспроможність.

Мені дуже подобається відповідь одного мого знайомого священика для тих, хто оплакує свою неспроможність. «Не хвилюйтеся, – полюбляє повторювати він, – ви неспроможні!»

Коли ми знаємо про нашу неспроможність і приймаємо її, тоді можемо з покорою, довірою і потребою звернутися до сили Святого Духа. Він кріпить нас трьома особливими способами: продовжувати працю Ісуса, продовжувати Його життя і продовжувати Його любов.

Під час Таємної Вечері Ісус обіцяв: «Поправді, поправді кажу вам: Хто вірує в Мене, той учинить діла, які чиню Я, і ще більші від них він учинить…» (Ів. 14:12). Святий Дух, Якого Ісус зіслав на Своїх апостолів (Ів. 20:22), довірив їм місію Ісуса (Ів. 20:21) і силу пробачати гріх (Ів. 20:23). Першим ділом Духа є прощення гріхів, а отже, першою справою милосердя є пробачення. Кожне наше викуплення є прощенням гріха (див. Кол. 1:14).

А Святий Дух робить ще більше! Він є нашим захисником, заступником, Який свідчить перед Ісусом. Він захищає, радить, нагадує, навчає і провадить нас. Він збагачує нас дарами мудрості, розуму, ради, кріпости, знання, співчуття і страху Господнього, що провадять нас до духовної зрілості (Іс. 11:2).

Він підтримує нас дарами віри, пророкування, інтуїції, мов, тлумачення мов, зцілення і словами знання. Також він робить нас помічниками й опікунами.

Усі ці дари даються для розбудови Тіла Христового (1Кор. 12:1-31). Вони виявляють Ісуса і продовжують Його працю.

Коли ми молимося до Святого Духа і передаємо себе Його присутності і силі, даний нам при хрещенні дар життя оживає (2Тим. 1:6,7). Силою Святого Духа Ісус продовжує жити в нас.

В якомусь сенсі Ісус був невдоволений тим фактом, що Він живе лише в одній країні й одному історичному періоді – цього Йому було замало для того, щоб проявити любов Відвічного Отця до нас. Тож через Святого Духа Ісус може жити в кожному з нас, коли ми віддаємо себе присутності, силі й особі Святого Духа. Через наше «так» Святому Духові ми стаємо унікальними і неповторними святими – подумайте тільки, мільйони святих на прославу милосердя Отця!

Через дар Святого Духа ми стаємо членами Божої родини! Святим Духом ми освячуємося на нові створіння у Христі Ісусі. «І живу вже не я, а Христос проживає в мені» (Гал. 2:20).

Ісус полюбив нас до кінця (див. Ів. 13:1) любов’ю, що пролилася за нас на хресті. «Ніхто більшої любови не має над ту, як хто свою душу поклав би за друзів своїх» (Ів. 15:13). Саме ця любов вливається в наші серця даром Святого Духа.

У Своїй спраглості душ (Ів. 4:7, 19:28) Ісус просить нашої допомоги і силою Святого Духа дає нам любити Його любов’ю: «Як Я вас полюбив, так любіть один одного й ви!» (Ів. 13:34).

Тож що я можу робити? Молитися до Святого Духа, віддавати себе Йому, дозволяти Йому володіти мною. Разом з Марією я можу молитися так: «Нехай буде мені згідно з словом твоїм!» (Лк. 1:38).

Через силу Святого Духа я можу дозволити Ісусові в мені діяти, у мені жити і в мені любити.

Попередній запис

Живіть, занурившись у Духа!

Наступний запис

Євангелізуйте силою Святого Духа!