Зцілення_4

ІІ) Хвороба і внутрішнє зцілення (продовження)

  1. Молитва

Вірю, що найбільше в молитві за внутрішнє зцілення інших допомагає власне пережиття внутрішнього зцілення. Кожен, хто працює в «служінні зцілення», мусить бути сам внутрішньо зцілений Господом.

В «служінні зцілення» ми повинні насамперед просити співчуття до хворих. Співчуття – це головна ознака милосердного серця Ісуса Христа. Він мав співчуття до людей і тому їх зцілював і годував. Без співчуття (яке означає страждання разом з обраною людиною) наша молитва буде лише словами, які не виходять із серця.

Молитва за внутрішнє зцілення не має єдино окресленої схеми, яка використовувалася б у кожному випадку. Але завжди треба слідувати за Ісусом, Який Сам навчав і зцілював через натхнення Святого Духа. Я не знаю якогось особливого методу, бо Ісус його теж не мав.

Хочу передати наш єдиний досвід – описати, яким чином Бог вчив нас молитися за хворих. Це кілька різних шляхів, хоча, звичайно, Бог може вказати й інші.

  • В Ім’я Ісуса Христа

Ісус є єдиним посередником між Богом і людьми – і тому немає іншого імені, даного людям для спасіння (1Тим. 2:5; Дії 4:12). Тільки Ісус зцілює, звільняє і спасає. Все, про що просимо в Його Ім’я, отримуємо від Отця (Ів. 16:23).

Молитва в Ім’я Ісуса не обмежується тільки прикликанням Його Імені, але є перш за все упованням на те, що коли ми молимося в Ньому і Він у нас, Отець Небесний вислуховує нас завжди.

Дехто під час молитви за зцілення і за звільнення повторює багаторазово святе Ім’я «Ісус». Дійсно, це Ім’я містить здоров’я і силу, бо воно означає «Бог спасає», а ми добре знаємо, що Слово Боже завжди виконує те, про що мовить.

Адже, власне в ім’я Ісуса хворі отримують зцілення (Мт. 7:22; Дії 4:30).

  • Через Кров Агнця

Благаємо про те, щоб сила дорогоцінної Крові Ісуса, Агнця Божого, Який бере гріхи світу на Себе, звільнила нас від зла.

Святий Павло твердить, що через Кров Ісуса Христа ми були відкуплені (Еф.1:7).

Благаємо Святу Кров Ісуса, тому що іноді за ранами почуттів, пригніченням, манією чи фізичною хворобою криється елемент гріха. Тоді молимося так: «Через дорогоцінну Кров Ісуса Христа звільняю тебе від будь-яких пут і від усякого зла, яке заважає тобі жити повнотою життя в Христі».

Наступний лист, який прийшов з Гватемали, свідчить:

«Під час зібрання, коли ви молилися за хворих, я сиділа позаду, на нижньому рівні, бо не могла дивитися на це, а тільки слухала. Я слухала вашу проповідь, отче, і входила, сама не помічаючи цього, у чудовий світ Бога, про який ви розповідали. Раптом відчула, що діється щось дивне. Мені здавалося, що витаю в повітрі, я вкрилася потом і відчула сильну потребу голосно прославляти Бога. Я почала дуже плакати. Далі була молитва за хворих. Ви вчили нас роздумувати про хрест Господній. Я уявила Його дуже виразно. Відчула себе наче зануреною в дорогоцінну Кров Христа. В той момент я почала плакати з жалю за свої гріхи. Тоді Господь сказав мені: «Я люблю тебе! Завжди, коли відчуватимеш брак розуміння, Я потішу тебе, бо люблю тебе». Навіть зараз, коли я це пишу, теж плачу. Тоді відчула якесь напруження в шлунку. Бог зцілив мій сечовий міхур і уретру, які були ушкоджені внаслідок пологів. Я цілу ніч прославляла Бога і не могла заснути. Це було торік, і відтоді в мене нічого не болить. Найсильнішим переживанням було відчути себе зануреною в Кров Ісуса Христа; саме тоді сталися чудесні речі в моєму духовному житті.

Вірхінія Діаз де Енрікес».

  • Через Рани Ісуса

Ранами Ісуса ми були вилікувані від наших ран, через Його Рани ми були зцілені. Він терпів страждання і нам приніс мир. Через Його бичування ми зцілені.

Отрок Божий взяв на Себе наші болі й немочі, щоб ми, звільнені від страху, були спроможні служити в святості і справедливості всі дні нашого життя. Тому також молимося так: «Через п’ять Ран Ісуса Христа тебе проголошую вільним сином Бога, відкупленим через Ісуса Христа».

«Господи Ісусе, силою Твоїх Святих Ран вилікуй рани спогадів… Зціли корінь цієї проблеми, що спричиняє сум, ненависть, страх, і т. д.»

Попередній запис

Зцілення_3

Наступний запис

Зцілення_5