МОЛИТВА ПРОЩЕННЯ

«Бо як людям ви простите прогріхи їхні, то простить і вам ваш Небесний Отець. А коли ви не будете людям прощати, то й Отець ваш не простить вам прогріхів ваших» (Мт. 6:14,15).

Мій брате, це так чудово мати Господа! Це так чудово могти приходити до Нього в молитві! Яким привілеєм є молитва для нас, дітей Божих!

Це момент благодаті, момент сили і єдності з Богом.

Приєднуйтесь до нас, відкрийте своє серце і разом принесімо хвалу і поклоніння нашому Богу.

Святий Отче, Отче нашого Господа Ісуса Христа, Ти є нашим Богом і Отцем. Ми поклоняємось Тобі та благословляємо Твоє ім’я. Ми возвеличуємо Тебе і щасливі в Тобі, бо Ти наш Творець. Ми віддаємо Тобі всю честь і славу, всю благодать і силу, і ми дякуємо Тобі, Отче, бо кожного дня Ти відновлюєш нас Своєю любов ю.

Отче, сьогодні у Твоїй присутності ми хочемо підкоритися і повністю віддатися у Твої руки. Ми хочемо віддатися Тобі безумовно. Ми Твої діти в Ісусі Христі, нашому Господі.

Це так чудово, Отче, що Ти любиш нас так сильно, що примирив нас із Собою через Кров Христа (пор. Кол. 1:20-22).

Дякуємо, Отче, за цю Кров.

Це так чудово, Отче, що Ти послав Ісуса, нашого Спасителя. Будь прославлений, бо Ти прийняв жертву Ісуса на хресті і простив наші гріхи.

Як добре, Отче, що ми можемо мати мир з Тобою через Ісуса і Його Кров, пролиту за нас (пор. Рим. 5:1).

Господи Ісусе, сьогодні вірою припадаємо до Твоїх ніг на Голгофі, саме в ту хвилину, коли Ти молився за нас, грішників, і казав: «Отче, відпусти їм, бо не знають, що чинять вони!» (Лк. 23:34а).

О Господи Ісусе, ми справді не знаємо, що чинимо.

Є так багато гріха в наших серцях, так багато ненависті, гніву, гіркоти, образи і болю, навіть щодо тих, кого нам слід любити найбільше. Ти даруєш нам Своє прощення. Сьогодні ми хочемо прийняти це прощення і, отже, у покаянні просимо, щоб Твоя великодушна Кров покрила нас і всіх членів нашої сім’ї, щоб очистити нас. У цю хвилину ми відкриваємося на діяння Твого Святого Духа.

Прийди, Святий Духу; Ти Світло несотворене, Божественна любов і вічне Життя. Прийди, Святий Духу, і відкрий усі корені смерті, посаджені в нас через гріх. Дай нам усвідомлення гріха, глибоке переконання в потребі покаяння для того, щоб уже зараз ми могли наблизитися до Господа Ісуса й отримати Його прощення.

Прости, Ісусе, прости! Ми дякуємо Тобі й благословляємо Тебе, бо Твоя відкупительна Кров, яка очищає нас від усякого зла, омиває нас. Твоє прощення приходить до наших сердець. Ми обновляємося Твоєю любов’ю. Будь благословенний Ти, Господи, за цю хвилину слави, коли Ти примирюєш нас із Отцем через Твою Кров.

Амінь, Господи! Алилуя, Господи!

Мій брате, так само, як ми задармо одержуємо прощення і любов Божу, через Ісуса Христа ми отримуємо здатність прощати членам своєї сім’ї, друзям і ворогам; здатність примирятися з тими, хто образив нас або кого ми образили.

Ісус простив нам, і Його величезна любов спонукає нас прощати нашим братам (пор. 2Кор. 5:18). Не має значення, хто винен. Ми народжені згори. Ми діти Божі. Ісус навчив нас і зумовив Боже прощення нашим прощенням, яке нам треба уділяти своєму ближньому. Отже, нам слід помолитися молитвою контемпляції, щоб Святий Дух працював у нас, щоб ми могли бути вільними в Христі, щоб простити.

Прийди, Святий Духу, з силою і дій могутньо в наших серцях!

Станьмо в присутності Ісуса й уявімо Його Воскреслим, у славі, у білій одежі… Його одяг сяє… Він прямо перед нами. Очима віри ми бачимо Його. Він прославлений, Він подолав смерть, гріх, диявола, Він – переможець, повний миру, любові та світла. Ісус – Світло світу.

«Бог є світло, і немає в Нім жадної темряви!» (1Ів. 1:5б).

У цю хвилину Ісус іде до нас. Він підходить до тебе, простягає руку над твоєю головою, щоб благословити тебе, і каже: «Мир тобі».

Коли Ісус говорить ці слова, мир приходить у твоє серце. Цей мир, який неможливо зрозуміти, який перевищує всяке розуміння, заливає твоє серце (пор. Фил. 4:7). Ти відчуваєш Божественне світло, яке струменить від Ісуса, пронизуючи твоє єство; відчуй, як тільки світло Боже входить у тебе, все те, що є темрявою, змушене залишити тебе. Світло Боже огортає твій розум, і ти звільняєшся від усякої поганої думки, всякого хвилювання і неспокою.

Знаєш, мій брате, що стається з тими думками про самогубство, які переслідують тебе? Ісус звільняє тебе від них зараз.

Знаєш, моя сестро, що коїться з тією депресією, величезною скорботою та спокусою прийняти всі ліки, які є в домі? Ісус, який є Життя, звільняє тебе, і ти не будеш більше страждати.

І ти, моя маленька сестро, що так важко переносила вагітність і ось маєш родити, але в тебе так багато страху перед цими пологами, страху, що дитина народиться з якоюсь проблемою; Ісус торкається тебе зараз. Він зцілює і звільняє тебе. Він Світло Боже, що пронизує тебе, проганяючи всякий страх і невпевненість. Прослав Бога і подякуй Йому за це зцілення!

Ти, що втратив роботу, засмучений і нещасний, Ісус зараз торкається твого серця, наповнює його впевненістю та миром і говорить тобі: «Мій сину, не лиш погани турбуються про ці речі. Довірся Мені, шукай перше Мого Царства, шукай Мене, і Я забезпечу тебе всім іншим у житті» (недослівна цитата Мт. 6:31-34).

Ти, мій брате, що лежиш на лікарняному ліжку, відчуваючи біль і скорботу, думаючи лише про смерть, знай, що могутня рука Ісуса торкається тебе зараз. Відчуй могутню руку Ісуса на собі, прийми світло Боже, що струменить від Ісуса, зодягнися в нього, бо воно приходить, щоб зцілити тебе.

Ісус торкається когось і знищує всяку спокусу, яку зло помістило в розум тієї людини, всяку нечистоту, всяку думку про розпусту і перелюб. Це правда, що ти, можливо, у дійсності ніколи не займався тим, що уявляєш. Ісус знає про те. Але все відбувається у твоїй уяві, чи не так? Ісус звільняє тебе зараз. Вір цьому! Сила Бога приходить до тебе. Прославляй і благословляй свого Спасителя. Бог любить тебе! Ісус продовжує зцілювати… Його Божественне світло сягає твого серця, і це так, ніби Він розтоплює його, наче віск. Уся та ненависть, що оселилася в тобі з юності, зникає, тому що Бог – любов, тому що Бог любить тебе, тому що Ісус уже простив тобі, і ти покритий, наче водами повені, цією любов’ю, цим світлом і цим прощенням.

Алилуя! Слава Твоїй могутності, Господи!

Знаєш, моя сестро, те прощення, яке маєш стосовно свого сина? Тепер ти можеш пробачити йому. Ісус вивільняє цю благодать у твоєму серці.

А ти, сину чи дочко, вся ця ненависть, яку ти відчуваєш до своїх батька і матері. Ти кажеш, що вони тебе не розуміють, не люблять, не приймають… Тепер усе це руйнується в тобі, тому що Бог любить тебе, і світло Боже заливає тебе Його любов’ю, зцілюючи тебе від тієї неповноти і від усякого почуття відкинутості.

І ти, зраджена своїм чоловіком, принеси Ісусові свої образи і біль, той біль, якого завдала тобі ця ситуація з перелюбом. Поклади всі свої тягарі на Ісуса. Божа любов зцілює всякий біль.

«Тому то, коли хто в Христі, той створіння нове, стародавнє минуло, ото сталось нове!» (2Кор. 5:17).

Слав Господа і дякуй Йому за Його великі добродійства для тебе.

А ти, такий хворий і зболений, стань у світлі Воскреслого Ісуса, нехай це світло огорне тебе. Подивись у себе. Ти опромінений світлом Христа. Живий Ісус сяє в тобі! Ти світло Бога в цьому світі темряви! Отже, у цю хвилину подумай про ту людину, яку тобі важко любити і пробачити (…). Ісус не тільки залив тебе Своїм світлом і любов’ю, Він поглинув усю твою особу. Він живе в тобі. Ти храм Бога. Дух Воскреслого Христа живе у твоєму дусі (пор. 1 Кор. 6:19). Отже, зараз твоя рука в руці Ісуса; ти простягнеш її до тієї особи, яку ти не в змозі любити і простити; і ти будеш випромінювати цю присутність Ісуса від себе до неї. І разом з Ісусом у серці ти вимовиш ім’я тієї особи і скажеш:

«…, я прощаю тобі в ім’я Ісуса з цілого серця і благословляю тебе в ім’я Отця, Сина і Святого Духа. Я звільняю тебе зараз від усієї моєї ненависті, всього гніву й образ. Я також прошу тебе пробачити мені за всяке зло, що я заподіяв (-ла) тобі своєю ненавистю».

Дивись на цю особу, сяючу в світлі і любові Ісуса. Через твоє прощення вона звільнена від твоєї ненависті, гніву, образ і бажання помсти. Через твоє прощення ця особа тепер вільна, щоб прийняти любов Бога, навернення і спасіння Ісуса. Ти не знав (-ла) цього, чи не так? Але ненависть чинила перешкоду для дії благодаті Бога в ній. І тепер ця людина звільнена через твоє прощення.

Це та робота, яку Ісус виконує в нас! Алилуя!

О Отче, ми дякуємо Тобі, благословляємо Тебе і поклоняємося Тобі! Ми поклоняємося Тобі, Господи Ісусе! Ми поклоняємося Тобі, Духу Святий! Ми віддаємося Тобі, могутньому, святому і вірному Богові, Який розділяє цю благодать примирення між Собою і нашими братами через Кров Христа (пор. Кол. 1:19,20).

В могутнє ім’я, «що вище над кожне ім’я», Ісуса Христа, нашого Господа і Спасителя.

Амінь і амінь.

Попередній запис

ЗЦІЛЕННЯ ЧЕРЕЗ ПРОЩЕННЯ ДЛЯ ТЕБЕ І ТВОЄЇ СІМ’Ї

Наступний запис

БЛАГОСЛОВЛЯЙ СВОЮ СІМ’Ю В ІМ’Я ОТЦЯ, СИНА І СВЯТОГО ДУХА