ПОГЛЯД НА СТАТЕВІСТЬ ТА ПЛІДНІСТЬ

Наступне джерело подружніх криз – це невластивий погляд на статевість та пов’язану з нею плідність. Ця проблема дуже розповсюджена і має вагомі наслідки. Це не випадково. По-перше, життєво важлива сфера статевости сама собою складна та вимоглива, а по-друге, це царина планових дій деструктивного «неприятеля». Дуже багато сил і засобів інвестуються в те, щоб на світі впровадити сексуальний балаган. Чому? Тому що з балагану в цій сфері можна черпати неабиякі зиски.

Зверніть увагу на те, що «сексуальні індустрії» не заробили би брудних грошей на порядку в сексуальній сфері. Якби кожен чоловік так, як наказав Господь Бог, на все життя поєднувався з однією жінкою, якби вони були вірні одне одному до смерти і любили своїх дітей, то одного дня індустрія, що збагачується завдяки сексуальному неладові, збанкрутувала б. Не було би потреби в порнографії, еротичних телефонних картинках та журналах, агенціях, які надають послуги «супроводу», не треба було б панянок, що стали жертвами в руках сутенерів, які стоять на заміських узбіччях доріг, не мали би застосування контрацептивні та абортивні методи тощо.

Цей перелік можна продовжити. Однак якби не було попиту, то не було б і збуту. На жаль, попит є, а точніше, людські слабості як наслідок первородного гріха, якими ця індустрія за допомогою засобів масової інформації та масової культури вправно маніпулює і збільшує до розмірів ледь не всесвітнього пожадання «сексу». Хоча насправді це не має нічого спільного з дійсністю. Справжня культура розвиває людину, одухотворює, возвеличує. На жаль, усюдисуща реклама сексу неодноразово призводить до деградації людини, зводить її на рівень предмету вжитку та примітивного користувача тілесної приємности, яку можна здобути будь-яким коштом (навіть якщо йдеться про смерть власних дітей).

На жаль, масові та професійні дії, які спричиняють балаган, застосовують найновіші методи маніпулювання. Вже вдалося успішно інфікувати більшу частину нашого суспільства фальшивим знанням на тему статевости і, що гірше, збудити тугу (особливо в чоловіків) за діями, які суперечать природі людської статевости і є збоченням. Діями, що суперечать людській природі, є онанізм, гомосексуальні стосунки, а також ті стосунки між чоловіком та жінкою, які мають на меті лише приємність, попри повагу до природи людської статевости та плідности. Суперечить людській природі і співжиття тих подружніх пар, які калічать себе, атакуючи плідність стерилізацією, контрацепцією і навіть готові вбити плід своєї любови абортивними засобами та абортами.

Насильство над людською природою, тобто бунт проти плану мудрого та люблячого Творця, не може залишитися без наслідків, негативних для людини. Давня приказка каже, що Господь Бог розкаяному вибачає завжди, людина – часом, а природа – ніколи. Цілком очевидно, що коли люди розпочинають певні дії, наслідок яких можна передбачити (наприклад, що співжиття призводить до плідности), а водночас бояться цих наслідків, то це викликає внутрішнє збентеження (дезінтеграцію) і в них, і в їхніх стосунках.

Це стає джерелом величезного болю та недолі багатьох ошуканих подружніх пар, які не спроможні встановити діягноз власних невдач. Первинною причиною є невластиве сприйняття статевости та плідности – сприйняття, яке з мерзенною метою підказує безбожний світ. Його можна назвати гедоністичним, тобто таким, який прагне виключно задоволення. У ньому сексуальна приємність стала божком, що важливіший навіть за життя власних дітей. Що робити? Повернутися до Божої концепції статевости та плідности, відкинувши людську, що суперечить Богові, тобто контрацепцію.

Для подружжя це означає, що необхідно ставитися до статевости та плідности як до дару, який конче приймати з повагою до святости життя. Адже для віруючих передавання життя – це співпраця зі самим Творцем у справі творення нової людини, яка має безсмертну душу. Отож, це дія, спрямована на вічність. Іншими словами, подружжя, яке хоче йти цим шляхом, повинне пізнати природний ритм плідности та підпорядкувати власні сексуальні дії (тобто сексуальні стосунки) цьому ритму, залежно від власних планів щодо народжуваности.

Отож, природне планування родини є важливим елементом, який дає змогу впорядкувати сферу статевости в подружжі і тим самим допомагає відчути справжню радість зі сексуальних стосунків, в якій не буде страху. Водночас це допоможе подружжю прямувати до святости та цілковитої подружньої єдности. Бо саме вона є найважливішою метою подружжя, а досягнення святости – це найбільше життєве завдання кожної людини. Тут ідеться про справи, надзвичайно важливі для життя людини та її долі у вічності.

Наскільки різним є підхід жінок та чоловіків до сексу, ілюструє жарт.

Середина ночі. Чоловік підходить до ліжка, де спить дружина. На таці він несе склянку чаю, тістечко та таблетку від болю голови. Делікатно будить дружину й каже:

– Кохана, я приніс тобі таблетку, бо тебе, напевно, страшенно болить голова.

Дружина відповідає:

– Дай мені святий спокій. Що це ти вигадуєш? Мене не болить голова.

На що чоловік тріюмфально відповідає:

– Ага, от і попалася!

А от про поширеність та відвічність проблеми свідчить такий анекдот.

Мойсей сходить із гори Сінай, несе кам’яні скрижалі. Вже здалека гукає: «Вдалося сторгуватися до десяти».

Народ радіє: «Ура-а-а-а!»

Мойсей: «Але шоста заповідь все ж залишилася!» Народ похмуро: «У-у-у!»

Практична конкретна порада, яка завжди ефективна

Засумуйте за гарним, святим, а отож, і чистим подружнім життям. Тому розсудливо було б, аби чоловіки відкинули образи, які збуджують уяву (не лише порнографію), а жінки відмовилися від читання та перегляду «любовних» історій, в яких відсутність моральности та зради – це основна думка. Такі образи спроваджують мислення порядних людей на манівці і є джерелом багатьох життєвих трагедій.

 

Попередній запис

Здійснення влади

Наступний запис

ЦІНУВАТИ ПОДРУЖНЬОГО ПАРТНЕРА