Понеділок: Найсуперечливіша пара у світі/Вівторок: Спокій

Понеділок: Найсуперечливіша пара у світі

Бога повинно слухатися більш, як людей!” Дії 5:29

Письменники і радники Чак і Барбара Снайдери описують себе як “найсуперечливішу у світі”. І це схоже на правду. Чак каже, що спільним у них є річниця шлюбу і діти. Він рухливий, а вона некваплива. Їй подобається спокійна класична музика, а він віддає перевагу кантрі на повний звук. Вона шульга, а він пише правою рукою.

Можливо, частково через свої відмінності Снайдери пережили усі можливі конфлікти у своєму подружньому житті – у плануванні дня, спілкуванні, сімейному житті, фінансах, вихованні дітей тощо. Однак за сорок років подружнього життя Снайдери навчились цінувати свої відмінності. Вони пережили і витримали більше, ніж свою кількість штормів. Це, як каже Чак, не є чимось незвичайним, це просто покора Господу.

Якщо є надія в “найбільш протилежної пари у світі”, то є надія для усіх нас також.

Тільки між нами…

  • Чи приваблювали тебе мої “протилежні” риси, коли ми ходили на побачення?
  • Ми вижили, незважаючи на наші відмінності чи завдяки їм?
  • Чи ми приймаємо унікальність один одного, бо так створив нас Бог, чи ми намагаємось змінити один одного на нашу подобу?
  • Які мої риси, що відрізняються від твоїх, ти цінуєш найбільше?

Небесний Господи, дякуємо Тобі за відмінності, які Ти звів разом, щоб зробити наш шлюб міцнішим. Допоможи нам поважати, цінувати і підбадьорювати ці унікальні риси щораз більше з кожним днем. Амінь.

Вівторок: Спокій

Майте й мир між собою!” Мр. 9:50

Якщо ви не захищатимете себе від зовнішніх стресів, подружнє життя буде схожим на марафон, а не на прогулянку в парку. Через постійний тиск на роботі, графік розвезення дітей до школи і занять спортом, виконання домашніх і церковних обов’язків матері і татусі можуть падати духом. Тоді настає втома і роздратованість, лунають неприємні слова і згодом кожен з членів сім’ї хватає один одного за горлянку.

Кожен з нас, особливо після напруженого дня, потребує надійного сховища. Оскільки ви працюєте, вам потрібно заспокоїтись на самоті, коли ви приходите додому. Школярі (підлітки також) потребують безперервного “часу простою” регулярно. Ніхто не може витримати цього шаленого ритму протягом тривалого періоду часу, щоб це не вплинуло на його чи її ставлення.

Ісус сказав Своїм послідовникам “мати мир між собою.” Якщо ви помічаєте, що у вашій сім’ї надія на межі, то, може, час зійти з доріжки постійного стресу. Якщо вас утримують на ній сподівання инших, то кажіть “ні” частіше. Візьміть вихідний. Найміть няньку, щоб мати трохи часу на себе. Регулярно виділяйте час для відпочинку і відстоюйте його. Зробіть ваші спільні сніданки чи обіди більш спокійними. Зробіть все простішим.

Якщо ви зробите спокій основним у вашому домі, то відчуєте, що ваше серце підбадьорюється, а надія повертається.

Тільки між нами…

  • Коли ти відчуваєш, що тебе охопили потреби, то чи ти втрачаєш надію?
  • Як нам краще захищати час спокою один одного?
  • Як може спокій сприяти нашому духовному життю?

Дорогий Боже, пробач нам, коли ми дозволяємо зовнішнім обставинам впливати на наше сімейне життя. Дай нам передбачливости і дисципліни, щоб створити святилище спокою і відновлення. Амінь.

Попередній запис

Неділя: Дівчина з яблуком

Наступний запис

Середа: Реалістична надія/Четвер: Якір для душі