П’ятниця: Маніпулюємо нашим Творцем?/Субота: Наполеглива молитва

П’ятниця: Маніпулюємо нашим Творцем?

Коли чого просимо згідно волі Його, то Він слухає нас. 1Ів. 5:14

Це може бути спокусою для нас розглядати Бога як небесного майстра, який чудодійно вирішує всі наші проблеми і яким можна маніпулювати відповідно до наших забаганок. Ми можемо зробити ставку на нашу улюблену футбольну команду, а потім молитися Богу, щоб Він зробив так, щоб наша команда перемогла. Або в день, коли ми з церковною громадою збираємось на пікнік, просимо грози, бо тоді нам не потрібно буде готувати салат з картоплі, який ми пообіцяли принести.

Инші розглядають молитву як переговори. Вони хочуть скласти угоду з Богом: “Господи, якщо Ти подаруєш мені це підвищення на роботі… чи допоможеш мені завагітніти цього місяця… чи зробиш так, щоб цей автомобіль у салоні ще не продали… тоді я обіцяю, що зроблю… (ваша обіцянка) для Тебе”.

Звичайно, це безглузді угоди, які свідчать про те, що ми не розуміємо величі Бога. Він Пан над панами, Цар над царями і Творець неба і землі. Він не укладає угод і не дозволяє Собою маніпулювати. Натомість Він хоче, щоб ми ретельно обмірковували Його волю щодо нас перед тим, як молитися. Молитва є привілеєм – прямим шляхом до Божої вічної мудрости і любови. Не варто забувати, яким благословенням є лише бути в Його присутності.

Тільки між нами…

  • Чи ти коли-небудь намагався (-лася) маніпулювати Богом через молитву?
  • Як нам бути впевненими, що наші прохання в молитві є згідно з Його волею?
  • Чи наші молитви охоплюють поклоніння, відданість і посередництво чи вони є лише “списком бажань”?
  • Як змінились би наші стосунки, якби ми дивились на молитву очима Бога?

Небесний Отче, дякуємо Тобі за привілей звертатись до Тебе зі своїми проханнями. Допоможи нам, щоб наші бажання в подружньому житті були згідно з Твоєю волею, так само, як і наші молитви та пріоритети. Амінь.

Субота: Наполеглива молитва

Треба молитися завжди, і не занепадати духом. Лк. 18:1

Коли мені було лише вісім, я почала молитися за свою неблагополучну сім’ю наодинці в себе в спальні. У мене досі накочуються на очі сльози, коли думаю про те, що Ісус Христос слухав мене, малу дитину з бідної сім’ї, у ті тихі моменти. У мене не було ні статусу, ні впливу в суспільстві, ніяких особливих умінь чи талантів, потрібних Господу. Та все ж Він приймав і благословляв мене усі наступні роки. Він відповів на ті ранні молитви про щасливу сім’ю, а згодом про чоловіка-християнина. І це було вище від моїх сподівань.

Можливо, дехто з вас, хто читає це сьогодні, також безперервно молився про те, що, на вашу думку, є згідно з Божою волею, але не отримав доказу того, що Він хоч колись почув ваші молитви. Я знаю одного чоловіка та дружину, які молились за порятунок своїх дітей протягом двадцяти п’яти років, однак змін так і не побачили. Якщо ви в подібній ситуації, то я розумію ваше розчарування. Я не знаю, чому Господь задовольняє одні ваші прохання швидше за инші, але я впевнений, що Він слухає молитви Своїх праведних послідовників, і я знаю, що нам слід ставати на коліна перед Ним.

У 18 розділі Євангелія від Луки описано притчу Ісуса про вдову, яка ходила до судді день за днем, прохаючи оборонити її від супротивника. Деякий час суддя відмовлявся. Однак, у кінці кінців, він здався, “щоб вона без кінця не ходила, і не докучала йому”. Ісус говорив нам не здаватись, а наполегливо молитись за бажання наших сердець.

Усе своє життя я вірила в силу і важливість молитви. Тому і погодилась очолити “Міжнародний день сили молитви”. Ми з Джимом зробили молитву наріжним каменем у нашому подружньому житті. Регулярна молитва може зміцнювати і підтримувати наші подружні стосунки протягом років. Ми заохочуємо вас двох схилити в покорі голови перед величним, люблячим Богом сьогодні і кожного вечора.

Ширлі Добсон

Попередній запис

Середа: Сила молитви/Четвер: Сім’я, яка молиться разом

Наступний запис

Неділя: Я тобі потрібна?