Середа: Смішинки/Четвер: Корисний гумор

Середа: Смішинки

Нужденному всі дні лихі, кому ж добре на серці, у того гостина постійно. Пр. 15:15

У ті похмурі дні, коли вам потрібен сміх, ви можете почитати серію кумедних анекдотів. Ось декілька таких на початок, усі вони взяті з церковних бюлетенів:

  • Сьогоднішня проповідь на тему “Що таке пекло”. Приходьте швидше і почуєте репетицію нашого хору.
  • Барбара залишається в лікарні. У неї проблеми зі сном, і вона просить запис проповідей пастора Джека.
  • Хор зустрічається в будинку Арсенів, щоб повеселитись і погрішити. (Тут гра слів: в англійській мові співати – sing, а грішити – sin)
  • Ранішня проповідь “Ісус ходить по воді”. Вечірня проповідь “Шукаємо Ісуса”.
  • Ціна за відвідання конференції “Молитва на піст” охоплює харчування.
  • Жінки, не забудьте відвідати розпродаж товарів, що були у вжитку. Це добра нагода позбутися непотрібних речей. Приводьте своїх чоловіків!

Тільки між нами…

  • Який твій улюблений жарт чи кумедна історія?
  • Чи люди, з якими ми ділимось правдою про Ісуса Христа, вважають нас веселими чи похмурими? А як би наші діти описали нас?
  • Чи багато сміху в нашому домі?

Небесний Отче, дякуємо, що підбадьорюєш наше серце, благословляючи нас та инших і відкриваєш істинну правду про Себе. Ми просимо Тебе, щоб радість била джерелом у нашому повсякденному житті. Амінь.

Четвер: Корисний гумор

Пильнувати я буду дороги свої, щоб своїм язиком не грішити. Пс. 39:2

Сміх є корисним для сімей. Ми повинні вміти жартувати один з одним, не турбуючись про те, що у відповідь отримаємо злісну реакцію. Однак деякі жарти є шкідливими. Якщо ваш партнер є вразливим у певному аспекті – маса, зовнішність, інтелект, особливі звички – уникайте жартів на ці теми. Якщо у вашої дитини є соромлива особливість, така як нетримання сечі, смоктання великого пальця, заїкання чи кульгання, ніколи не висміюйте це.

Нам слід також звернути увагу на те, що гумор може бути реакцією на почуття чи низьку самооцінку. Багато сьогоднішніх найуспішніших комедійних акторів навчалися цьому ще з дитинства, коли використовували гумор як захист від дитячих образ. Якщо ви одружені з людиною, яка до всього ставиться зі сміхом, ви можете виявити, що під цією оболонкою криються неприємні спогади або невпевненість в собі.

Сміятись – це чудово. Але розумно і турботливо час від часу перевіряти, що мотивує ваш гумор, яка його мета, а також як він сприймається. Якщо людині, з якою вам весело, не весело з вами, тоді це вже не жарт.

Тільки між нами…

  • Чи я коли-небудь дражнив (ла) тебе так, що це ображало тебе? Чи треба нам просити вибачення за минулі репліки, сказані один одному?
  • Чи хтось з нас використовує гумор, щоб приховати свої внутрішні відчуття?
  • Як ти вважаєш, чи Бог схвалив би те, як ми застосовуємо наш гумор? Якщо ні, то як нам бути обережнішими?

Господи Ісусе, Ти був “мужем скорботи”, але Ти приніс радість иншим. Ми завжди хочемо бути корисними, а не приносити біль тим, з ким ми жартуємо в нашому домі. Допоможи нам бути веселими, контролювати наші слова, а мотиви нехай будуть чистими. Амінь.

Попередній запис

Понеділок: Двісті усмішок/Вівторок: Сімейні нашіптування

Наступний запис

П’ятниця: Бадьорий дух/Субота