ТРИНАДЦЯТИЙ ЛИСТ

Мені шкода бачити, як ви так довго страждаєте, але деяку полегшу і солодкість дає мені віра в те, що ці скорботи є доказом Божої любови до вас. Гляньте на свої страждання з цієї точки зору, і вам буде легше переносити їх. У вашій ситуації, я вважаю, вам слід відмовитися від людських засобів і цілковито довірити себе провидінню Божому. Можливо, Він чекає саме цього смирення і досконалої віри в Нього, щоб вилікувати вас. Оскільки, незважаючи на всі ваші старання, лікування виявилося безуспішним і ваша хвороба все ще посилюється, ви не маєте часу зволікати. Довіртесь Йому, віддайте себе в Його руки і чекайте милості від Нього.

В останньому листі я говорив вам, що Він інколи допускає тілесні хвороби, щоб вилікувати наші душевні недуги. Наберіться сміливости. Зростайте в чесноті через необхідність. Не просіть Бога про звільнення від болю, але сили терпеливо переносити з любови до Нього все, що Він бажатиме, і стільки часу, скільки Він вважатиме за необхідне. Такі молитви спочатку важко даються, але вони дуже приємні Богові і стають солодкими для тих, хто любить Його.

Любов осолоджує біль. Якщо людина любить Бога, вона страждає заради Нього з радістю і мужністю. Прошу вас, робіть так само. Знайдіть у Богові своє заспокоєння. Він – єдиний лікар від усіх наших хвороб. Він – Отець стражденних і завжди готовий допомогти нам. Він любить нас нескінченно більше, ніж ми можемо собі уявити. Любіть же Його і не шукайте розради деінде. Я сподіваюся, що вже зовсім скоро Він утішить вас. Прощайте.

Я буду підтримувати вас своїми молитвами, якими б скромними вони не були. Завжди ваш у Господі.

Попередній запис

ДВАНАДЦЯТИЙ ЛИСТ

Наступний запис

ЧОТИРНАДЦЯТИЙ ЛИСТ