3 – Духовний аспект

Ви настільки близькі до Бога, наскільки цього хочете. Я настільки близька до Бога, наскільки хочу бути близькою. Біблія запевняє нас, що Бог ніколи нас не залишить і не покине. Він ніколи нас не забуде і від нас не піде. Тож коли у своєму духовному житті ви відчуєте, що далекі від Бога, що ваші стосунки охололи, це сталося не тому, що Бог відійшов від вас. Бог нікуди не пішов. Біблія виразно говорить: Божа любов і пристрасть до вас не поменшала. Десь на своїй духовній дорозі з Ним ви дозволили утворитися цій відстані. Якщо ви хочете повернутися до близькости з Богом, то на ваших плечах лежить обов’язок зробити все належне, щоб повернутися туди, де ви почувалися близькими з Ним.

І так само, як мені легше звинувачувати свої гени за схильність повнішати в талії, ніж стежити за своїм харчуванням і вирішити бути активнішою; легше жалітися на родинні рани, яких я зазнала у своїй духовній незрілості, ніж шукати мудрої поради та настанов від духовно зрілих людей; і далеко легше звинувачувати Бога за те, що Він віддалився від мене, і самій відходити від Нього, ніж чинити те, що, як я добре знаю, відновить мою близькість з Ним. Правда полягає в тому, що ми здебільшого не бажаємо контролювати у своєму житті те, що можемо контролювати, оскільки це неабияк піднесе рівень особистої відповідальности, яку доведеться взяти на себе, і, щиро кажучи, викличе дискомфорт.

Ніхто, крім мене, не вирішить вранці, чи я устану і буду більше часу проводити з Богом. Ніхто, крім мене, не визначить, скільки я буду молитися. Я не примушу Ріка зробити це замість мене. Я не можу його про це просити. Я не можу просити його вірити замість мене. Я не можу просити його звіритися Богові від мого імени. Я не можу просити його покладати мої надії на Христа. Я мушу зробити це. Ви мусите зробити це.

Якщо хочемо бути близькими до Бога і бачити, як наші стосунки з Ним будуть розвиватися й визрівати, то маємо взяти в руки своє духовне життя й ухвалити всі ці рішення: покластися на Бога, сказати Йому «так», повірити Йому і застосовувати Його Слово на практиці. Ніхто не може зробити цього, крім нас.

Тож не спрощуйте свого життя для того, щоб зробити більше. Спрощуйте своє життя, щоб зосередитися на тому, що важливе – а важливі ви. Спростити своє життя – означає зосередитися на тому, ким ви є фізично, емоційно й духовно. Якщо ви хочете вибирати радість щодня, то з цього потрібно почати.

Попередній запис

2 – Емоційний аспект

Наступний запис

Пізнавайте себе: знайдіть наставника з радости