5 – Божа воля добра

Я страх як боюся літати; мені важко змусити себе сісти в літак. Але я не подорожую лише машиною, поїздом або пароплавом тільки з однієї причини: я заприсяглася Богові, що страх ніколи не спинить мене чинити те, що я вважаю Його волею. Його воля явно спонукала мене стати всесвітнім захисником людей з ВІЛом і СНІДом, а також сиріт та вразливих дітей, і через те польоти для мене – необхідність.

І в польотах я найбільше не люблю – окрім того, що доводиться сидіти під снігом на злітній смузі, поки літак очищають від льоду, – коли літак раптово потрапляє в бурю. Зазвичай, я вибираю собі місце біля вікна і держу пластикову заслону відкритою увесь час. Але я переконалася, що під час бурі мені легше впоратися зі страхом, коли я закриваю заслону; мене неабияк жахає те, що за вікном я не можу бачити нічого, крім сірої мли. До мене приходить відчуття, що я не маю жодної влади. Звісно, цієї влади я ніколи й не мала, однак у мене була ілюзія влади! Я починала думати: «Якщо я не бачу, то не бачить пілот, а якщо не бачить він, то ми упадемо!»

Не раз у своєму житті ми відчували, що летимо наосліп. Через обставини ми почуваємося спантеличеними, приголомшеними, непевними; здається, що все оповите млою. Ми починаємо панікувати і викрикуємо до Бога: «Тут темно, і я нічого не бачу! І Боже, якщо не бачу я, то певне не бачиш і Ти. І якщо не бачиш Ти, то я вже напевне впаду!»

І так само, як я подумки зупиняю фізичну паніку, що підступає до мене, коли буря чи турбулентність трусить літаком, мені доводиться зупиняти духовну паніку, що починає зростати, коли ситуація виходить з-під контролю. Розважання над тим, хто такий Бог, нагадує нам, що Його воля добра. Він таки бачить темряву, що огортає нас, і, крім того, бачить ще й поза нею. У Книзі пророка Єремії 29:11 можемо прочитати: «Бо Я знаю ті думки, які думаю про вас, – говорить Господь, – думки спокою, а не на зло, щоб дати вам будучність та надію».

Тому що Божа воля добра, ми можемо вибирати радість, а не страх. Коли ми направду віримо, що Божа воля добра, то не маємо причин для страху.

Попередній запис

4 – Божі дороги повні любови

Наступний запис

Небесна система цінностей