Євангелізуйте силою Святого Духа!

Ми з вами, як і святі євангелісти, покликані проголошувати Добру Звістку, що Ісус Христос є Господь!

І тільки силою Святого Духа ми можемо проголошувати, що розіп’ятий і воскреслий Ісус є Господь (1Кор. 2:2-5). Де б Ісус не проголошувався як Господь і не підносився, всюди Він прагне привернути всіх до Себе. Він розжалоблює серцем тих, хто хоче слухати, як під час П’ятдесятниці, коли Петро пояснював натовпу, що того Христа, Якого розіп’яли юдейські старшини, Бог зробив і Христом, і Господом. Вони розжалобилися серцем (див. Дії 2:36,37).

Петро пояснив їм, що те, що вони щойно побачили і відчули, було пролиттям Святого Духа. У відповідь на їхнє запитання: «Що ж ми маємо робити, мужі-браття?» апостол сміливо відповів: «Покайтеся, – каже, – і нехай же охриститься кожен із вас у Ім’я Ісуса Христа на відпущення ваших гріхів, і дара Духа Святого ви приймете!» (Дії 2:38).

Цей заклик про навернення має бути першим і найважливішим для довіри проповідувати Слово Боже. Бо коли ми проголошуємо, що розіп’ятий і воскреслий Ісус є Господь, сила Святого Духа вивільняється і розжалоблює серця. «Щось діється» всередині наших сердець, коли ми відкриті Духу, і тоді це «щось» можна пояснити вченням Євангелії, як діялось у день П’ятдесятниці.

На жаль, може статися так, що ми будемо втягнені в пояснення Євангелії ще до того, як наші слухачі матимуть якийсь досвід сили Божої. Ми можемо просто припустити, що це «щось» трапиться пізніше і спробувати донести до голови нашого слухача пояснення того, що вони у своєму серці ще ніколи не відчували.

Ось чому вирішально важливо самим своїм життям проголошувати, що Ісус є Господь – нашими вчинками, нашими словами і нашою молитвою. Ми починаємо молитвою, просячи Отця зіслати Святого Духа в серця наших слухачів, бо Він є «головним рушієм євангелізації». Святий Дух може нагадувати нам про основоположне послання, що Отець любить кожного з нас у Христі Ісусі і прагне подати спасіння всім нам, які у своєму житті приймаємо Його Сина як Господа (див. Ів. 3:16).

Щоб євангелізувати силою Святого Духа, маємо водночас жити цим посланням і відкрито його проголошувати – тобто, що Ісус є Господь!

Жити посланням означає, що ми дійсно віримо, що Ісус є Господь Бог, Який став людиною, був народжений Дівою Марією через силу Святого Духа, був розіп’ятий, помер і був похований, а на третій день воскрес. Ми справді віримо, що через віру і Хрещення Він послав Свого Духа в наші серця.

На глибоко особистому рівні це означає, що Ісус живе в центрі наших сердець: ми любимо Його і довіряємо Йому на славу Отця. Це означає, що приймаємо Його в наше життя як Спасителя – Того, Хто прощає нам наші гріхи і дає нам життя вічне, усе – як дар Його милосердя.

Відкрито проголошувати, що Ісус є Господь, означає, що ми, як Петро, чітко заявляємо і сміливо проголошуємо, Ким Ісус є для нас і всіх тих, хто прийняв Його. Ми не можемо просто припускати, що люди прийняли Ісуса як Господа в усіх вимірах їхнього життя.

На всіх цих дорогах справжня мета євангелізації полягає в тому, щоб Святий Дух жив у наших серцях і виявляв у нашому житті присутність Ісуса як Господа. Ця реальність і є тим, що робить нас «християнами» (Дії 11:26). Дух робить нас також «Христами», щоб ми могли виконувати працю Ісуса, проголошуючи Царство Боже нашими вчинками, словами і молитвою.

Отже, я можу євангелізувати силою Святого Духа. Разом зі всією Церквою я можу проголошувати: «Хай прославляється Господь Ісус!» А тоді відповісти у своєму серці і своїми вустами: «Нині і повсякчас!»

Попередній запис

Живіть силою Святого Духа!

Наступний запис

Надійтеся на Боже Милосердя!