Наша невідповідність

Усі ми маємо в руках свою невідповідність. Нам не варто почуватися недобре через це. Завдання, до яких нас може покликати Бог, часто можуть здаватися неможливими. Безперечно, це стосувалося і Мойсея. Уявіть, як він почувався, коли Бог покликав його вимагати звільнення ізраїльського народу з рабства в одного з найвеличніших правителів давнього світу. Повна невідповідність! Не дивно, що він наводить стільки відмовок. Насправді Мойсей нагадує нам, що однією з найчіткіших ознак, як відрізнити Боже покликання, є те, що від нього у вас виникає почуття цілковитої невідповідности.

Однак важливо те, що ми вирішуємо робити з нашою невідповідністю. Перед нами постають два можливі варіанти. З одного боку, ми можемо їй дозволити паралізувати нас. Тоді наші відмовки на цьому і завершуються, останнє слово за ними. З іншого боку, ми можемо дозволити нашій невідповідності привести нас до глибшої залежности від Бога. Саме це обрав Мойсей.

Він взяв з Бога обітницю, що Він постійно перебуватиме з ним, і пішов за Божим покликом, крок за кроком. Зробімо так само й ми.

Відповідь на запитання Бога

Отже, що в тебе в руці? Відповідь на Боже запитання може стати для вас початком дивовижної мандрівки. Поміркуйте про це хоча б мить. Бог прагне використати будь-які ресурси, які ви вже маєте у своїй руці, аби принести надію і зцілення зраненому світу. Подібно, як це відбулося з Мойсеєм 3200 років тому. Але спочатку ви повинні виявити бажання увійти в діалог з Богом щодо цього питання. Ви готові?

Розпочніть з того, що будете щирі з Богом стосовно відмовок, які ви використовуєте, коли відчуваєте, що Бог кличе вас зробити світ кращим. Чітке усвідомлення нашого спротиву часто проясняє шлях для глибшого захоплення Богом. Як тільки ви зробили це, уявіть, як Бог шепоче вам: “Як Я обіцяв бути з Мойсеєм, так само обіцяю бути з тобою. Моя присутність і сила завжди будуть доступні тобі. Жоден важкий досвід не зможе нас розділити. І що б ти не мав у своїй руці, Я це використаю”.

Із запевненням Божої обітниці, що відлунює в нашому серці і в нашій душі, говоріть з Богом про те, що ви несете в руках. Назвіть свої здібності, подякуйте за них і віддайте їх Богові. Поміркуйте про багатство вашого життєвого досвіду. Розкажіть Богові, зокрема, про біль, якого довелося зазнати. Ви можете знайти заховані тут зерна важливих речей, які Бог має для вас, щоб ви виконали. Поділіться з Богом своїми почуттями щодо своєї невідповідности. Бо це буде ділянка, де ви найбільшою мірою досвідчите Божу силу, як тільки зробите перший крок у напрямку, куди вас покликав Бог.

Дозвольте мені пригадати вам востаннє, що Бог має для вас якесь прекрасне завдання, яке ви повинні виконати в цьому світі. Як про це й сказано в легенді. Ділитися цим посланням, співати свою пісню і дарувати любов – ось що приведе вас до неймовірної самореалізації. Це також збагатить життя інших людей. Нехай відповідь на запитання Бога допоможе вам пізнати, що ви вже маєте те, що необхідно, аби сказане в легенді здійснилося.

Попередній запис

Наші здібності

Наступний запис

Як твоє ймення?