ОДКРОВЕННЯ АПОСТОЛА ІВАНА

Об’явлення Івана Богослова

В останній книзі Біблії, яка називається «Об’явлення», написані видіння, дані апостолу Івану на схилі його літ. У цей час Іван перебував на острові Патмос, куди за Слово Боже і за свідчення про Ісуса Христа його заслав нечестивий цар Доміціан. Це було страшне місце, куди засилали особливо небезпечних злочинців, де вони важко працювали в копальнях.

Одного недільного дня Іван почув позаду себе гучний голос, неначе звук сурми: «Що бачиш, напиши те до книги і надішли до сімох Церков: до Ефесу, і до Смірни, і до Пергаму, і до Тіятирів, і до Сард, і до Філядельфії, і до Лаодикії».

Почувши це, апостол обернувся і побачив сім свічників золотих; а посеред семи свічників Подібного до Людського Сина, одягненого в довгу одежу і підперезаного по грудях золотим поясом. А Його голова та волосся білі, немов біла вовна, як сніг; а очі Його немов полум’я огняне. А ноги Його подібні до міді, розпалені, наче в печі; а голос Його немов шум великої води. І сім зір Він держав у правиці Своїй, а з уст Його меч обосічний виходив, а обличчя Його, немов сонце, що світить у силі своїй.

Від такого видіння Іван упав до ніг Спасителя, неначе мертвий. Але незмінно люблячий, Ісус торкнувся Івана і промовив до нього: «Не лякайся! Я Перший і Останній, і Живий. І був Я мертвий, а ось Я Живий на вічні віки. І маю ключі Я від смерти й від аду. Отже, напиши, що ти бачив, і що є, і що має бути по цьому!»

У книзі Об’явлення ви знайдете дуже багато описів дивовижних видінь. Не все з цього ми можемо зрозуміти, хоч багато з богословів намагалися й намагаються розгадати, що означає те чи інше.

Через Івана Господь відкрив, що нас чекає в Царстві Божому, хто до нього потрапить, а хто проведе вічність у страшному місці, де буде сатана та його ангели.

Одного дня Господь повернеться на землю, щоб судити всіх її мешканців – від Адама і до останньої людини, яка народиться на цій землі. Ви також знайдете опис таємничих подій, які передуватимуть Судному Дню.

Коли ви виростете, то самі зможете прочитати про все це в Біблії.

Об’явлення є завершальною книгою Нового Завіту та книги Біблії в цілому.

Діти, ви вже знаєте, що Біблія складається з двох частин – Старого Завіту (39 книг), який розпочинається розповіддю про створення Богом світу, а закінчується пророцтвами про Ісуса; Нового Завіту (27 книг), що починається з народження в цей світ Спасителя та розповідає про дорогоцінну ціну, яку було заплачено за наші гріхи, щоб ми могли бути вічно з Господом у Царстві Небесному.

Любіть Господа, читайте Його слово і пізнавайте Його день-у-день, тоді ви матимете міцну віру в Ісуса Христа і вічне життя на Небесах!

ЗАПИТАННЯ:

  1. Де був апостол Іван, коли йому Бог послав видіння, і чому він там опинився?
  2. У якому вигляді Івану з’явився Ісус і що йому наказав?
  3. Що Господь відкрив у книзі Об’явлення?
  4. Як ви можете мати вічне житті в Царстві Небесному?

КІНЕЦЬ

Попередній запис

У РИМІ

Наступний запис

Вступ