Передати естафету вогню

Бог любить нас – і це служить нам прикладом того, як нам любити інших. Наслідування цього зразка – співпереживання почуттям інших, щоб зрозуміти їх, перш ніж ми візьмемося за виправлення, – має дві мети. Це зміцнює наші власні стосунки і відображає природу Бога.

Для декого з людей відображення Бога у вас може бути першим, найкращим і єдиним Його образом, який вони досі бачили. Багато людей намагаються створити уявлення про Бога, дивлячись крізь криве дзеркало власного життєвого досвіду. Для багатьох характер їхнього власного людського батька формує їхнє перше уявлення про Бога. Ваш батько міг бути владною та диктаторською особою, або, можливо, він був відстороненим, далеким чи навіть сварливим. У вас можуть виникнути труднощі з розумінням того, чи Бог розуміє вас, бо ваш рідний батько ніколи вас не розумів. Люблячи наших дітей та розуміючи їх так, як Бог любить і розуміє нас, ми можемо багато зробити для виправлення таких хибних уявлень про Бога, які сформувалися внаслідок недосконалих або зіпсованих стосунків.

Оскільки так багато сімей сьогодні роз’єднані, страждають від відсторонення або зіпсованих стосунків, так важливо для тих із нас, хто має справу з молодими людьми, сформувати міцні позитивні стосунки, щоб показати їм природу Бога. Коли ви перебуваєте в товаристві молодих людей, думайте про те, що ви є „маленьким Христом” для них, показуючи своєю власною любов’ю та поводженням, який Він. Так, як Бог у Христі показав світові природу Своєї любові і те, як глибоко Він бажав бути близьким з нами, так само Святий Дух Божий хоче показати у вас природу Його любові до ваших дітей, так щоб вони знали, як Він прагне близькості з ними та хоче глибоко розуміти їх. І через вас вони навчаться бути близькими з Богом.

Коли вам треба залишитися самим

Звичайно, нам слід пам’ятати про те, що стосунки між людьми не єдиний шлях для пізнання Бога. Час від часу люди Божі опиняються в становищі, коли їм доводиться залишитися самим, а надто без людської підтримки чи заохочення. І в такі моменти вираз „Ісус це все, що тобі треба” справді істина. Він справді з вами, навіть коли більше поряд немає нікого, і, коли ви покладаєтесь на Нього, ви знайдете підтримку, якої потребуєте, щоб подолати труднощі. Подібно до Йосипа, коли ви не знаходите жодної утіхи від людей і коли здається, що все обертається проти вас, Бог завжди з вами, і ви можете покластися на Нього як на істинне джерело сили та утішання. Хоча ви не можете Його бачити, знання, що Він поряд і що Він виявляє турботу, покращує ваше самопочуття.

Як ми вже наголошували в цьому розділі, Бог визначив для нас, щоб ми пізнавали Його один через одного. І Він бажає, щоб кожен з нас був носієм Бога сьогодні, подібно до того як Адам і Єва були створені бути носіями Бога від початку. З перебуванням Бога в нас наше найперше завдання як людей – це показати Його природу решті творіння та виявити Його любов і глибинне розуміння в усіх наших стосунках.

Попередній запис

Розуміти і сприймати

Наступний запис

Наша потреба в беззастережному прийнятті