5) Ділитися Доброю новиною

Я, однак, чітко усвідомлював: усе, що відкрив про Ісуса, не належало тільки мені. Розумів, що це – для кожного. Правдивість християнства – найвагоміша причина бути християнином. Бо справді існує рай і справді існує пекло. А Ісус є дорогою, даною нам Отцем, що єднає землю з Небом. Він – правдивий шлях, що веде до Царства Небесного, а не до пекла. Ісус каже, що дорога до руйнування та знищення – широка і простора, і сила-силенна прямує нею. Він також каже нам, що вузькою стежкою є та, яка веде до життя. Ось правда, яку Він дав нам. На жаль, досить мало людей знаходять дорогу до життя.

Але так не повинно бути. Не цього прагне Ісус. Саме тому вкрай важливо ділитися правдою про Ісуса з тими, кого ми любимо. Бо не хочемо, що б ті, кого любимо, потрапили до пекла, але хочемо бачити їх на небесах. Однак, якщо ми забезпечуємо їх їжею, одягом, роботою, машиною чи людською прихильністю (що саме по собі є чудовим виявом любові), але не шукаємо нагоди допомогти їм усвідомити, що Ісус Христос є Господом, то не даємо їм найважливішого – того, що буквально може врятувати їхню душу. Отже, п’ятим рішенням, до якого я дійшов, було рішення почати ділитися правдою про Ісуса та Його Церкву скрізь, де б я не був і з ким би не був.

Відчуваю, що ці п’ять рішень стали найважливішими рішеннями всього мого життя. Через кілька років після того, як віддав своє життя Господу, зустрів прекрасну жінку, католичку, і одружився з нею. Дружба з нею, можливість разом іти вслід за Господом, наша духовна єдність у любові до Ісуса та служінні Йому в нашому сімейному життя й поза ним, стали надзвичайним джерелом благословення від Бога. Якби я не прийняв цих п’яти рішень, то був би жахливим чоловіком та батьком. Я потребую Ісуса, щоб бути добрим чоловіком. Я потребую Ісуса, щоб бути добрим батьком. Я дуже вдячний, що знайшов Його. Можливо, після короткого роздумування над важливими рішеннями, до яких ви прийшли або лише збираєтесь прийти в своєму житті, ви хотіли би помолитися такою молитвою.

Молитва

Отче, ми дякуємо Тобі за величезну любов до нас. Ми дякуємо, що Ти покликав кожного з нас до життя з певною метою, славною метою, небесною метою, вічною метою. Отче, дякуємо за Ісуса, Якого послав нам, щоб допомогти відкрити цю мету та сповнити обітницю, допомогти нам здійснити своє призначення. Ісусе, ми вдячні Тобі, що впродовж більше 2000 років Ти присутній у кожному поколінні. Ми дякуємо за Твою присутність сьогодні в проповіді Слова, у молитві, у Євхаристії і в кожному з нас. Ми дякуємо, що Ти не залишив нас сиротами, а послав Свого Духа, Який ближчий до нас, ніж наше дихання, Який дихає через нас і в нас та допомагає нам розуміти. Ми хочемо бачити Ісуса. Покажи нам Ісуса. Духу Божий, допоможи нам бачити. Допоможи нам усвідомити, що Ісус є Господь. Духу Господа, Духу Бога, допоможи нам розуміти, знати і досвідчувати, що Бог – наш Батько, і допоможи сказати: «Дорогий Батьку…»

Отче, даруй нам сміливість, мудрість та смирення прийняти правду і охопити правду, Якою є Твій Син, Ісус. Амінь.

КІНЕЦЬ

Попередній запис

4) Жити як християнин

Наступний запис

ІСУС ШУКАЄ ВОЛЮ СВОГО ОТЦЯ